Курячі стегна в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сама соковита частина курки – стегна. Їх можна смачно запекти в духовці. Варіантів виконання страви багато: в соєвому соусі, майонезі, з овочами, сиром або рисом. Спробуйте ідеї з кулінарної збірки рецептів з покроковим описом. Порадуйте свою сім’ю смачною і яскравим обідом.

Курячі стегна з хрусткою скоринкою на деку в духовці

Порадуйте своїх близьких апетитною курочкою з хрусткою скоринкою. Для цього відмінно підійде соковита стегнова частина. Подавайте яскраве частування до обіду або вечері з будь-яким гарніром за вашим смаком.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Стегна курячі 3 шт.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Кетчуп 2 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло рослинне 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Курячі стегна в духовці приготувати дуже просто. Розморожуємо стегенця і промиваємо їх під водою.
  2. У великому посуді з’єднуємо кетчуп, майонез, дрібно порізаний часник і сіль зі спеціями.
  3. Вимішуємо суміш до однорідності.
  4. Занурюємо курячі шматочки в підготовлену масу.
  5. Перекладаємо продукт на деко з фольгою, змазаній рослинною олією.
  6. Готуємо страву годину в розігрітій духовці. Відповідна температура – 200 градусів.
  7. Соковита курка з хрусткою скоринкою готова. Подавайте до сімейного столу з картопляним пюре або іншими доповненнями!

Соковиті курячі стегна в рукаві

Щоб курячі стегна в духовці вийшли ще більш соковитими, приготуйте їх у рукаві для запікання. Так блюдо збереже свій яскравий смак і аромат. Відмінне рішення для сімейного обіду або вечері!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Курячі стегна промиваємо під водою і даємо їм трохи обсохнути.

2. Сіль з’єднуємо з перцем, карі, паприкою і куркумою. Перемішуємо суміш і старанно натираємо нею підготовлене м’ясо.

3. Викладаємо продукт в рукав для запікання. Зав’язуємо його і кладемо на деко.

4. Готуємо при температурі 200 градусів 20 хвилин, після розкриваємо рукав і випікаємо ще 15 хвилин.

5. Рум’яна і соковита всередині курка готова. Подавайте смачне частування з гарнірами за вашим смаком.

Як запекти курячі стегна з картоплею в духовці?

Відмінна ідея для сімейного обіду – курячі стегна з картоплею. М’ясо птиці вийде рум’яним і соковитим всередині. Страва порадує яскравим смаком і приємним ароматом. Спробуйте!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо і промиваємо картопля, далі обробляємо його рівними за розміром шматочками.

2. Розморожені курячі стегна натираємо сіллю і спеціями. Викладаємо їх у форму для запікання.

3. Доповнюємо птицю картоплею.

4. Окремо продавлюємо зубчики часнику.

5. Знімаємо цедру з лимона.

6. У каструлі кип’ятимо вершкове масло з цедрою лимона і подрібненим часником.

7. Сюди ж продавлюємо трохи лимонного соку.

8. Заливаємо блюдо заготівлею і випікаємо годину при температурі 180 градусів.

9. Рум’яна курочка з картоплею до вашого столу готова!

Соковите філе курячих стегенець без кістки в духовці

Відомо, що курячі стегна – дуже ніжний і соковитий продукт. Приготувати їх можна в духовці без кісточок. Таке частування приємно здивує ваших рідних або гостей. Урізноманітніть своє меню з допомогою цікавого рецепта.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Розморожуємо курячі стегна, робимо в них надріз і акуратно виймаємо кісточки. Далі м’ясо акуратно промиваємо.

2. Продукт посипаємо сіллю, перцем і поливаємо лимонним соком.

3. Доповнюємо курячої приправою.

4. Залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

5. Перекладаємо курку на деко з фольгою і готуємо близько 40 хвилин при температурі 220 градусів.

6. Соковиті курячі стегна без кісточки готові. Спробуйте ніжне м’ясо і почастуєте своїх близьких!

Курячі стегна в майонезі в духовці

всередині Ніжна курочка з хрусткою кіркою виходить із стегнової частини. Приготуйте її для свого сімейного вечері. Подавати поживне частування можна зі свіжими овочами, картоплею або крупами.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Розморожуємо і промиваємо курячі стегна.

2. Доповнюємо їх тонкими півкільцями цибулі.

3. Викладаємо необхідну кількість майонезу.

4. Зверху посипаємо сіллю і спеціями.

5. Вимішуємо заготовку. Можна залишити маринуватися на 15-20 хвилин.

6. Далі курячий продукт викладаємо у форму для запікання і готуємо близько 40 хвилин при температурі 200 градусів.

7. Соковиті курячі стегна в майонезі готові. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт курячих стегенець, запечених з сиром

– Не знаєте як здивувати своїх рідних? Спробуйте простий і смачний рецепт приготування курячих стегон з сиром. Блюдо запікається в духовці, виходить соковитим, ніжним і ароматним.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сметана – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі стегна промиваємо і позбавляє від шкірки.

2. Натираємо птицю сіллю і меленим перцем.

3. На кожен шматочок викладаємо по столовій ложці сметани.

4. Старанно обмазуємо їх.

5. Закриваємо продукт кришкою.

6. Після ставимо в холодильник на 20-40 хвилин для маринування.

7. Невеликими скибочками нарізаємо сир.

8. Підготовлене м’ясо перекладаємо у форму для запікання.

9. Ставимо страву на 30 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. За 10 хвилин до готовності доповнюємо курку сиром.

10. Соковиті стегна під сиром готові. Подавайте до столу!

Курячі стегна, запечені з овочами в духовці

Ситне частування, яке яскраво доповнить ваш обідній стіл курячі стегна, запечені з овочами. На виконання кулінарної ідеєю ви не витратите багато часу. Беріть на замітку!

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Спаржа – 50 гр.
  • Горошок зелений – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкова – 2 ч. л.
  • Майонез – 80 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку займемося овочами. Їх викладаємо на плоску тарілку. Цибулю і моркву заздалегідь очищаємо і нарізаємо.

2. Поливаємо продукти оливковою олією.

3. Курячі стегна промиваємо, солимо, посипаємо спеціями і поливаємо майонезом.

4. Ретельно обмазуємо м’ясо майонезом та спеціями.

5. Кладемо овочі з куркою в рукав для запікання.

6. Готуємо страву 45 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Рум’яні і соковиті стегна з овочами готові!

Покроковий рецепт приготування курячих стегон з рисом в духовці

Готове блюдо для вашого домашнього столу – рис з курячими стегнами. Вам не доведеться додатково готувати гарнір. Подавайте відразу з духовки. Простий рецепт дозволить заощадити час і урізноманітнити меню.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 5 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. М’ясо промиваємо, цибулю очищаємо від лушпиння.

2. Далі цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо їх на рослинному маслі.

3. Рис промиваємо під водою і кладемо у форму для запікання. Зверху укладаємо піджарку з лука.

4. Розподіляємо інгредієнти рівним шаром.

5. Зверху укладаємо курячі стегна. Солимо їх і посипаємо перцем.

6. Заливаємо заготівлю двома склянками окропу.

7. Випікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Курячі стегна з рисом готові. Пригощайте своїх близьких.

Курячі стегна в соєвому соусі в духовці

Яскраві за смаком курячі стегна виходять за допомогою соєвого маринаду. Приготуйте частування для вашого сімейного або святкового вечері. Кулінарний рецепт порадує швидким і простим управлінням.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 6 шт.
  • Соус соєвий – 80 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі стегна промиваємо під водою.

2. Для маринаду в глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус, мед і аджику. Перемішуємо до однорідності.

3. Маринуємо м’ясо в соєвої суміші не менше години.

4. За смаком можна додати сіль і мелений перець.

5. Перекладаємо курячі частини в соєвому соусі на деко.

6. Закриваємо блюдо фольгою.

7. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів і знімаємо фольгу.

8. Далі курку обмазуємо залишками маринаду і готуємо ще стільки ж.

9. Готову страву виймаємо з духовки і даємо йому настоятися 10 хвилин.

10. Яскраве частування з хрусткою скоринкою готово!

Ароматні курячі стегна з грибами в духовці

Оригінальне блюдо для вашого домашнього столу – запечені курячі стегна з грибами. Частування вийде ситним, смачним і ароматним. Здивуйте своїх близьких або гостей!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для страви.

2. Ріпчасту цибулю ріжемо дрібними півкільцями.

3. Промиваємо печериці і дрібно обробляємо їх.

4. Цибулю тушкуємо в сковороді з вершковим маслом.

5. Додаємо сюди гриби. Готуємо ще 5 хвилин.

6. Заливаємо вміст сметаною.

7. Солимо, посипаємо спеціями, вимішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

8. Курячі стегна натираємо сіллю і приправами. Кладемо їх на деко.

9. Заливаємо м’ясо грибами з цибулею та сметаною. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Ароматне і смачне блюдо з курки і грибами готово!