Курзе – це національне блюдо дагестанської кухні, нагадує манти або хінкалі. Таке частування відрізняється поживними властивостями, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Курзе з м’ясом
Курзе з м’ясом – це неймовірно ситне і смачне частування для вашого домашнього столу за мотивами дагестанської національної кухні. Таке блюдо точно нікого не залишить байдужим. Для його приготування обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Томатна паста 1 ч. л.
- Сметана 1 ст. л.
- Кріп 10 гр.
- Кінза 10 гр.
- Паприка ½ ч. л.
- Зіра 2 гр.
- Коріандр 2 гр.
- Перець чорний мелений 2 гр.
- Для тіста:
- Борошно 300 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Сіль за смаком
- Вода 100 мл
- Вода 2 л
Процес приготування:
- Курзе легко можна приготувати в домашніх умовах. Для фаршу прокручуємо курку через м’ясорубку. Також прокручуємо очищений ріпчасту цибулю.
- Доповнюємо продукти подрібненою зеленню, сметаною і томатною пастою.
- Відправляємо в заготовку сіль і спеції. Великі спеції подрібнюємо.
- Ретельно вимішуємо фарш, закриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Замішуємо круте тісто з борошна, вершкового масла, води, яйця і солі.
- Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Потім з тіста формуємо ковбаску і ділимо її на невеликі шайби.
- Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коло.
- По центру кладемо по чайній ложці фаршу.
- Скріплюємо у формі акуратною кіски.
- Занурюємо заготовки в киплячу підсолену воду і варимо 5 хвилин.
- Курзе з м’ясом можна подавати до столу. Швидше пробуйте!
