Курзе з картоплею
Курзе з картоплею – це неймовірно смачне і привабливу страву для вашого поживного обіду або вечері. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Картопля очищений– 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений гострий – ¼ ч. л.
Для тіста:
- Борошно – 380 гр.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно, перемішуємо з сіллю і посередині робимо поглиблення.
Крок 2. Вливаємо сюди воду.
Крок 3. Слідом вливаємо столовий оцет і рослинне масло.
Крок 4. Замішуємо однорідне тісто, прикриваємо рушником і даємо відпочити.
Крок 5. Очищаємо картоплю відварюємо його у воді до готовності. Солимо воду за смаком.
Крок 6. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’янцю.
Крок 7. Промиваємо і обсушуємо кріп, дрібно нарізаємо його.
Крок 8. Зливаємо воду з картоплі. Склянку відвару залишаємо. Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього трохи відвару і перемішуємо.
Крок 9. Відправляємо до картоплі цибулю, кріп і червоний пекучий перець. Ретельно перемішуємо.
Крок 10. Готове тісто тонко розкачуємо і вирізаємо з нього акуратні кола.
Крок 11. На кожне коло кладемо трохи начинки. З’єднуємо кіскою.
Крок 12. Відварюємо заготовку в киплячій воді близько 10 хвилин.
Крок 13. Курзе з картоплею готові. Можна пробувати!