Курзе – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Курзе з картоплею

Курзе з картоплею – це неймовірно смачне і привабливу страву для вашого поживного обіду або вечері. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Картопля очищений– 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений гострий – ¼ ч. л.

Для тіста:

  • Борошно – 380 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно, перемішуємо з сіллю і посередині робимо поглиблення.

Крок 2. Вливаємо сюди воду.

Крок 3. Слідом вливаємо столовий оцет і рослинне масло.

Крок 4. Замішуємо однорідне тісто, прикриваємо рушником і даємо відпочити.

Крок 5. Очищаємо картоплю відварюємо його у воді до готовності. Солимо воду за смаком.

Крок 6. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’янцю.

Крок 7. Промиваємо і обсушуємо кріп, дрібно нарізаємо його.

Крок 8. Зливаємо воду з картоплі. Склянку відвару залишаємо. Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього трохи відвару і перемішуємо.

Крок 9. Відправляємо до картоплі цибулю, кріп і червоний пекучий перець. Ретельно перемішуємо.

Крок 10. Готове тісто тонко розкачуємо і вирізаємо з нього акуратні кола.

Крок 11. На кожне коло кладемо трохи начинки. З’єднуємо кіскою.

Крок 12. Відварюємо заготовку в киплячій воді близько 10 хвилин.

Крок 13. Курзе з картоплею готові. Можна пробувати!