Дагестанські курзе з кропивою і сиром
Дагестанські курзе з кропивою і сиром – це яскраве і насичене за смаком страва, перед яким неможливо встояти. Поживне і смачне частування підходить для сімейного та святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кропива – 2 пучка.
- Цибуля зелена – 2 пучка.
- Сир – 0,5 кг
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 200 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з приготування тіста. У велику миску просіваємо борошно, робимо поглиблення в гірці, додаємо сіль, розбиваємо яйце, вливаємо олію. Потроху підливаємо воду кімнатної температури, замішуємо еластичне тісто щільне.
Крок 2. Ком тесту загортаємо в харчову плівку або кладуть у поліетиленовий пакет. Прибираємо на 30 хвилин у холодильник для поліпшення еластичності.
Крок 3. Приготуємо начинку. Кропиву ретельно промиваємо, кладемо в друшляк, опускаємо в окріп на 5-10 секунд. Потім підставляємо під струмінь холодної води, даємо їй повністю стекти. Так само чинимо з цибулею.
Крок 4. Оброблену кропиву і зелену цибулю дрібно нарізаємо, складаємо в миску, додаємо сир, сіль, розбиваємо яйця і ретельно перемішуємо готову начинку.
Крок 5. Остигле і відпочиле тісто дістаємо з холодильника, розкачуємо і вирізаємо з нього гуртки. На середину кожного кружка кладемо начинку. Піднімаємо краї тіста над начинкою і защипуємо кіскою.
Крок 6. У великій каструлі підсолену воду кип’ятимо, опускаємо в неї курзе і варимо 1-2 хвилини з моменту випливання на поверхню.
Крок 7. Дагестанські курзе з кропивою і сиром готові. Подавайте на стіл, доповнивши вершковим маслом, сметаною чи іншими соусами за смаком.