Курзе – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Курзе з яйцем

Курзе з яйцем – це неймовірно апетитний і смачне блюдо для вашого домашнього столу за мотивами дагестанської національної кухні. Таке частування нікого не залишить байдужим. Для приготування своїми руками обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сало курдючне – 50 гр.
  • Трава горіхова – 0,5 ч. л.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до приготування тіста. Просіваємо борошно, додаємо в неї яйце, воду і сіль. Починаємо перемішувати.

Крок 2. Далі переходимо до ручного замісу. Формуємо щільний ком і залишаємо його відпочивати на 30 хвилин.

Крок 3. Займемося начинкою. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо ножем.

Крок 4. Курдючне сало дрібно нарізаємо і обсмажуємо його до яскравого рум’янцю в сковороді.

Крок 5. Викладаємо сюди цибулю, перемішуємо і смажимо все разом.

Крок 6. Курячі яйця для начинки розбиваємо в глибоку миску. Доповнюємо молоком, сіллю, перцем, горіхової травою, подрібненою зеленою цибулею. Збиваємо до однорідності.

Крок 7. В молочно-яєчну суміш викладаємо остигле сало з цибулею. Перемішуємо.

Крок 8. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі гуртки.

Крок 9. Кожен кружочедо акуратно складаємо, залишаємо простір усередині. Краї тіста прищипываем кіскою.

Крок 10. Прищипываем не до кінця, щоб залишилося отвір.

Крок 11. Через цей отвір акуратно вливаємо начинку. Прищипываем тісто.

Крок 12. Занурюємо заготовки в киплячу підсолену воду і варимо близько 10-15 хвилин.

Крок 13. Курзе з яйцем готові. Подавайте до столу зі сметаною та іншими вашими улюбленими соусами!