Квас з бородінського хліба в домашніх умовах
Один з варіантів приготування яскравого домашнього квасу – на бородінському хлібі. Апетитний напій вийде навіть у новачків в кулінарній справі. Спробуйте оригінальний газований продукт!
Час готування: 2 діб
Час приготування: 1 добу
Порцій – 12
Склад:
- Хліб бородинський – 300 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Родзинки – 0,5 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Скибочки бородінського хліба ріжемо на дрібні шматочки і підсушуємо їх. Можна заздалегідь викласти продукт на підвіконня або покласти в духовку на 5-10 хвилин.
2. Кип’ятимо воду і даємо їй охолонути до кімнатної температури. Після цього сухарі з чорного хліба занурюємо в банку і тут же заливаємо їх водою.
3. Далі додаємо потрібну кількість цукру.
4. Слідом висипаємо сухі дріжджі.
5. Відправляємо трохи родзинок для кращого бродіння.
6. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1-2 дні.
7. Після цього продукт слід процідити, а м’якоть можна використовувати для повторних приготувань.
8. Домашній напій подаємо в охолодженому вигляді!