Квас з чорного хліба у домашніх умовах – 7 рецептів приготування з фото покроково

Квас з бородінського хліба в домашніх умовах

Один з варіантів приготування яскравого домашнього квасу – на бородінському хлібі. Апетитний напій вийде навіть у новачків в кулінарній справі. Спробуйте оригінальний газований продукт!

Час готування: 2 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 12

Склад:

  • Хліб бородинський – 300 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Родзинки – 0,5 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Скибочки бородінського хліба ріжемо на дрібні шматочки і підсушуємо їх. Можна заздалегідь викласти продукт на підвіконня або покласти в духовку на 5-10 хвилин.

2. Кип’ятимо воду і даємо їй охолонути до кімнатної температури. Після цього сухарі з чорного хліба занурюємо в банку і тут же заливаємо їх водою.

3. Далі додаємо потрібну кількість цукру.

4. Слідом висипаємо сухі дріжджі.

5. Відправляємо трохи родзинок для кращого бродіння.

6. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1-2 дні.

7. Після цього продукт слід процідити, а м’якоть можна використовувати для повторних приготувань.

8. Домашній напій подаємо в охолодженому вигляді!