Квашена капуста у банку – 8 рецептів хрусткою і соковитою капусти з покроковими фото

Як приготувати соковиту квашену капусту з яблуками?

Пропонуємо вам спробувати дуже смачну заготовку з капусти і яблук. Цю закуску особливо люблять подавати на стіл в зимовий час, вона чудово доповнює багато страви і дуже корисна для організму.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Морква – 400 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сіль – 70 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 20 шт.
  • Капуста білокачанна – 2,2 кг

Процес приготування:

1. Капусту нашаткуйте соломкою, моркву натріть на крупній тертці. У мисці змішайте капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте перець і лавровий лист.

2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте невеликими кубиками.

3. У трилітрову банку укладайте капусту і яблуками шарами. Добре утрамбуйте.

4. Банку прикрийте кришкою або марлею, залиште при кімнатній температурі на 3 дні. Протягом цього часу кілька разів в день пробивайте капусту дерев’яною шпажкою.

5. Капуста виходить дуже соковитою і хрусткою. Зберігайте квашену капусту в холодильнику.

Приємного апетиту!