Як приготувати соковиту квашену капусту з яблуками?
Пропонуємо вам спробувати дуже смачну заготовку з капусти і яблук. Цю закуску особливо люблять подавати на стіл в зимовий час, вона чудово доповнює багато страви і дуже корисна для організму.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Морква – 400 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Сіль – 70 гр.
- Цукор – 70 гр.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 20 шт.
- Капуста білокачанна – 2,2 кг
Процес приготування:
1. Капусту нашаткуйте соломкою, моркву натріть на крупній тертці. У мисці змішайте капусту та моркву, додайте сіль і цукор, добре перемішайте. Потім додайте перець і лавровий лист.
2. Яблука помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте невеликими кубиками.
3. У трилітрову банку укладайте капусту і яблуками шарами. Добре утрамбуйте.
4. Банку прикрийте кришкою або марлею, залиште при кімнатній температурі на 3 дні. Протягом цього часу кілька разів в день пробивайте капусту дерев’яною шпажкою.
5. Капуста виходить дуже соковитою і хрусткою. Зберігайте квашену капусту в холодильнику.
Приємного апетиту!