З кожним новим способом закваски різниться смак овочів, в якому завжди можна відшукати свою родзинку. При цьому не можна заперечити той факт, що контролювати процес бродіння в одному великому відрі завжди простіше, ніж слідкувати відразу за кількома. Ознайомившись з нюансами кожного рецепту, ви обов’язково знайдете той, що по душі.
Хрустка квашена капуста у відрі на 10 літрів
Такий спосіб приготування варто вибрати хоча б заради того, щоб взимку насолоджуватися не тільки хрускотом снігу, але і хрускотом квашеної капусти.
Інгредієнти на
10 л.
- Капуста білокачанна 8 кг
- Морква 4 шт.
- Сіль 8 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту у відрі на зиму? Так як основним інгредієнтом є капуста, необхідно буде приділити більшу частину часу саме їй. З качанів капусти, знімаємо верхні листки, видаляємо кочережки і тільки потім нарізаємо капусту дрібною соломкою.
- Морква також для початку очищаємо і тільки потім натираємо за допомогою великої терки.
- Морква поєднуємо з капустою, солимо і добре розмішуємо, але сильно не переминаем. Овочі переміщаємо в підготовлене чисте відро, утрамбовуючи кожен шар.
- Поверх останнього шару кладемо цілий капустяний лист, миску і гніт. Залишаємо нашу заготовку у досить прохолодному місці.
- Кілька разів в день знімаємо вантаж і протикаємо капусту гострим предметом для виведення газів, які можуть дати в наслідок гіркоту. Для повного бродіння квасити капусту необхідно близько 3-4 днів, після чого розкладаємо її по стерилізованим банкам, накриваємо капроновою кришкою і прибираємо в холодильник.
Бажаємо приємного апетиту!
Класична квашена капуста в розсолі у пластиковому відрі
Вибравши для закваски пластикове відро, вам потрібно переконатися в тому, що від нього не виходить неприємного запаху, який може перебити смак капусти. А далі дотримуйтесь рецептом і у вас все обов’язково вийде.
Час готування: 3 дні 60 хв.
Час приготування:3 дня.
Порцій – 40.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 10 кг
- Морква – 5 шт.
- Лист лавровий – 3-5 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. З качанів капусти обов’язково знімаємо верхні листки і вирізаємо качан. Після чого підготовлену капусту досить дрібно шаткуємо.
2. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці або тертці, призначеної для приготування моркви по-корейськи.
3. Все змішуємо в глибокому посуді, попутно додаючи сіль, цукровий пісок, лаврове листя і перець.
4. Дно пластикового відра застеляємо цільними листами і порційно утрамбовуємо овочеву суміш. При тиску на капусту, вона повинна виділяти рідину.
5. На верхній шар капусти також викладаємо листя, миску і банку з водою. Капуста буде кваситься протягом трьох днів і в цей час важливо щодня знімати прес, протикати її гострим предметом кілька разів в день, для виходу газів і видаляти піну.
6. Готову капусту розкладаємо по банках і заливаємо утворився капустяним соком. Такі заготовки під пластиковими кришками можуть простояти протягом довгого часу без шкоди для капусти.
Приємного апетиту!
Хрустка квашена капуста в емальованому відрі на зиму
Емальований посуд – ідеальний варіант для процесу закваски капусти. Відро не буде виділяти шкідливих речовин в процесі бродіння і разом з тим прискорить його, що дозволить якомога раніше продегустувати хрустку капусту.
Час готування: 3 дні 90 хв.
Час приготування:2-3 дні.
Порцій – 45-50.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 10 кг
- Моркву – 4-6 шт.
- лавровий Лист – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 20-25 шт.
- Насіння кропу – за смаком.
- Сіль – 200 гр.
Процес приготування:
1. Капусту очищаємо і шаткуємо дрібною соломкою.
2. Моркву натираємо на тертці для приготування корейської моркви.
3. З’єднуємо всі подрібнені овочі разом, додаємо сіль, спеції, лаврове листя і переминаем капусту до тих пір, поки капуста не пустить сік.
4. Викладаємо овочеву суміш у підготовлену емальоване відро, утрамбовуючи все за допомогою товкачика. Потім кладемо поверх капусти тарілку з великим діаметром і поміщаємо на неї важкий предмет, який створить прес. У такому вигляді залишаємо капусту кваситься, не забуваючи її щодня проколювати гострим предметом, для виходу газів.
5. Готовність капусти перевіряємо вже на 2-3 добу. Як тільки з капусти перестала виділятися неприємна рідина, розкладаємо квашену капусту по банкам і закриваємо простими кришками. Зберігати таку заготовку будемо в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Соковита квашена капуста з морквою на зиму у відрі
Цей рецепт можна сміливо називати класичним і універсальним. Адже квашена капуста без моркви не буде такою солодкою, яскравою і апетитною.
Час готування: 3 дні 60 хв.
Час приготування:3 дня.
Порцій – 40.
Склад:
- Капуста білокачанна – 7000-7500 гр.
- Морква – 1000 гр.
- Сіль – 1 склянка
- Кмин – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготовлені листки капусти подрібнюємо зручним для вас способом.
2. З морквою також чинимо, адже це не робить ніякого впливу на сам процес бродіння.
3. Овочі з’єднуємо разом, солимо й додаємо насіння кмину. Овочеву масу сильно не переминаем.
4. Після чого викладаємо капусту з морквою в відро, обов’язково утрамбовуючи кожен шар. Поверх капусти кладемо тарілку і ставимо гніт на три дні.
5. При цьому щодня за допомогою палички будемо випускати у капусти гази. За цей час процес бродіння припинитися і квашену капусту можна буде розкладати по банках. Наповнені капустою банки зберігаємо в будь-якому прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів.
Приємного апетиту!
Дуже смачна квашена капуста з яблуками у відрі
Якщо ви все ще шукаєте вдале застосування яблук, то ми вам рекомендуємо придивитися до даного рецептом приготувати самий що ні на є зимовий делікатес. Таке фруктово-овочеве асорті не застоїться довго на ваших полицях і принесе неймовірну кількість користі.
Час готування: 3 дні 60 хв.
Час приготування:3 дня.
Порцій – 8.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Яблука – 2-3 шт.
- Сіль – 100 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо капусту. Для цього розрізаємо її на кілька частин, видаляємо качан і досить дрібно шаткуємо.
2. Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній або середній тертці.
3. Для приготування квашеної капусти ми будемо використовувати зелені яблука. Добре промиваємо та нарізаємо шматочками разом з шкіркою.
4. З’єднуємо морква з капустою і переминаем руками, в процесі додаємо сіль, рівномірно розподіляючи її по всьому об’єму. У завершенні до овочів додаємо яблука.
5. Всі інгредієнти викладаємо у відро, добре утрамбуйте качалкою або товкачиком. Поверх капусти обов’язково кладемо тарілку і ставимо прес, завдяки яким овочі зможуть пустити сік. Процес бродіння тривати максимум три дні, протягом яких капусту необхідно протикати палицею кілька разів в день, для виходу газів.
6. Готову овочеву масу перекладаємо в підготовлені банки і відправляємо на зберігання. Між справою трохи квашеної капусти можна відкласти для першої проби.
Приємного вам апетиту!