Квашена капуста у відрі на зиму – 5 рецептів класичних хрусткою і соковитою капусти

Соковита квашена капуста з морквою на зиму у відрі

Цей рецепт можна сміливо називати класичним і універсальним. Адже квашена капуста без моркви не буде такою солодкою, яскравою і апетитною.

Час готування: 3 дні 60 хв.

Час приготування:3 дня.

Порцій – 40.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 7000-7500 гр.
  • Морква – 1000 гр.
  • Сіль – 1 склянка
  • Кмин – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготовлені листки капусти подрібнюємо зручним для вас способом.

2. З морквою також чинимо, адже це не робить ніякого впливу на сам процес бродіння.

3. Овочі з’єднуємо разом, солимо й додаємо насіння кмину. Овочеву масу сильно не переминаем.

4. Після чого викладаємо капусту з морквою в відро, обов’язково утрамбовуючи кожен шар. Поверх капусти кладемо тарілку і ставимо гніт на три дні.

5. При цьому щодня за допомогою палички будемо випускати у капусти гази. За цей час процес бродіння припинитися і квашену капусту можна буде розкладати по банках. Наповнені капустою банки зберігаємо в будь-якому прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів.

Приємного апетиту!