Соковита квашена капуста з морквою на зиму у відрі
Цей рецепт можна сміливо називати класичним і універсальним. Адже квашена капуста без моркви не буде такою солодкою, яскравою і апетитною.
Час готування: 3 дні 60 хв.
Час приготування:3 дня.
Порцій – 40.
Склад:
- Капуста білокачанна – 7000-7500 гр.
- Морква – 1000 гр.
- Сіль – 1 склянка
- Кмин – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготовлені листки капусти подрібнюємо зручним для вас способом.
2. З морквою також чинимо, адже це не робить ніякого впливу на сам процес бродіння.
3. Овочі з’єднуємо разом, солимо й додаємо насіння кмину. Овочеву масу сильно не переминаем.
4. Після чого викладаємо капусту з морквою в відро, обов’язково утрамбовуючи кожен шар. Поверх капусти кладемо тарілку і ставимо гніт на три дні.
5. При цьому щодня за допомогою палички будемо випускати у капусти гази. За цей час процес бродіння припинитися і квашену капусту можна буде розкладати по банках. Наповнені капустою банки зберігаємо в будь-якому прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів.
Приємного апетиту!