Локшина для народу Китаю – це одне з найстаріших і традиційних страв їх кухні, азіатські люди вживають цей продукт настільки часто, що локшина замінює їм і картоплю і крупи. А готується вона, як правило, з пшеничного або рисового борошна, але деякі використовують і соєве борошно. Така страва має нейтральний смак, але доповнивши його соусами, м’ясом або морепродуктів – виходить комплексне блюдо, яке набрало величезну популярність і в наших широтах.
Локшина по-китайськи з овочами в домашніх умовах
Коли немає вільного часу і бажання стояти біля плити, а нагодувати всіх членів сім’ї потрібно – готуємо оригінальне блюдо азіатської кухні, яка напевно припаде до смаку всім, хто тільки спробує його. Яєчна локшина, ніжне куряче м’ясо і овочі під пікантним соусом – смачно, швидко і без проблем.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряча грудка 1 шт.
- Локшина удон 500 гр.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Перець червоний мелений 2 щіпки
- Перець болгарський 1 шт.
- Квасоля стручкова 200 гр.
- Морква 2 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Цибуля порей 1 шт.
- Пшениця проросла 200 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Китайську відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці.
- відокремлюємо Філе від кістки, зачищаємо від білих плівок і жиру, нарізаємо кубиками.
- У сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо курку близько 4 хвилин.
- Приправляємо м’ясо сіллю, чорним меленим перцем і перцем чилі.
- Підливаємо в сковороду соєвий соус і тушкуємо філе ще близько 7-10 хвилин.
- Засипаємо в сковороду довільно нарізані овочі, зазначені в списку інгредієнтів (можна замінити сумішшю заморожених овочів для смаження»), підливаємо ще соусу і тушкуємо до готовності.
- За 5 хвилин до зняття з плити, з’єднуємо локшину з овочами і куркою, гарненько перемішуємо і прогріваємо всі разом.
- Розкладаємо ароматна страва по піалах, озброюємося паличками і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати китайську локшину з куркою?
Коли звичайні варені макарони з смаженою куркою набридли – готуємо оригінальне блюдо китайської кухні з доступних компонентів, які можна з легкістю знайти в кожному продуктовому магазині. Урізноманітніть ваш щоденний раціон смачним і ароматним страва!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 2 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Суміш «5 спецій» — 1 ч. л.
- Імбир – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець «чилі» — 1/3 шт.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Оцет винний – 2 ч. л.
- соєвий Соус – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лапша «Удон» — 150 гр.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Куркума – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю наливаємо воду, підсолюємо і на сильному вогні доводимо до кипіння.
Крок 2. Занурюємо локшину у вируючу воду, приправляємо куркумою для насиченого кольору і аромату. Як тільки «Удон» опуститься в каструлю, акуратно перемішуємо, запобігаючи злипання. Відварюємо до готовності.
Крок 3. Куряче філе нарізаємо шматочками середнього розміру.
Крок 4. Маринуємо курку в соєвому соусі, солі, винному оцті і суміші «5 спецій» (можна замінити будь-якими приправами, які вам подобаються), прибираємо в сторону на 10 хвилин.
Крок 5. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пір’ям.
Крок 6. Болгарський перець вичищаємо від насіння і ріжемо соломкою.
Крок 7. Зварену локшину відкидаємо на друшляк і ретельно промиваємо під струменем холодної води для того, щоб зупинити термічну обробку. Додаємо кілька крапель рослинної олії, перемішуємо і поки займаємося іншими інгредієнтами.
Крок 8. Просочену спеціями курку посипаємо крохмалем.
Крок 9. Перемішуємо м’ясо таким чином, щоб біла суміш повністю покривала шматочки.
Крок 10. Наливаємо в сковороду масло і розігріваємо на великому вогні.
Крок 11. Першим ділом відправляємо в розігріту олію подрібнений часник, імбир, гострий перець – перемішуємо.
Крок 12. Далі, засипаємо філе і обсмажуємо кілька хвилин, не перестаючи заважати.
Крок 13. Доводимо курку до легкої рум’яності і при необхідності додаємо ще трохи солі.
Крок 14. До підсмаженої м’яса засипаємо цибулю і 1/3 склянки окропу, тушкуємо рівно хвилину.
Крок 15. Потім відправляємо в сковороду болгарський перець, обпалюємо компоненти ще 1 хвилину, не перестаючи інтенсивно помішувати.
Крок 16. Перекладаємо овочі з куркою відварну локшину.
Крок 17. Всі продукти, знову гарненько розмішуємо, тримаємо на вогні ще 1 хвилину і вимикаємо. Розкладаємо «азіатську класику» по піалах і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Салат з китайської локшиною фунчозой в домашніх умовах
Прозора локшина «фунчоза», овочі, нарізані тонкою соломкою і все це під ароматною і пікантною заправкою з оливкового масла, імбиру, кінзи, соку лайма і багато іншого. Салат подають в холодному вигляді і їдять паличками. Таке блюдо дуже легке, містить мало калорій і дарує довгий відчуття насичення.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для заправки:
- Імбир (корінь) – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Соус рибний – 30 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сік лайма – 3 ст. л.
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Соус «чилі» — ½ ч. л.
- Кінза – 1 пучок.
Основні:
- Локшина рисова – 200 гр.
- Перець болгарський червоний– 1 шт.
- Перець болгарський жовтий – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Капуста Кольрабі» — 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Редиска – 4 шт.
- Капуста пекінська – 5 листків.
- Цибуля червоний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Всі овочі, зазначені в списку промиваємо і даємо трохи часу обсохнути, нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 2. Перекладаємо підготовлені інгредієнти в глибокий посуд і відправляємо в холодильну камеру.
Крок 3. В окремій піалі готуємо маринад: змішати імбир і часник, натертий на дрібній тертці, рибний соус, олія, оцет, лаймовий сік, цукровий пісок і соус чилі. Гарненько перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 4. Заправляємо овочеву соломку маринадом, розмішуємо і повертаємо в холодильник ще на 15 хвилин.
Крок 5. В цей час заливаємо локшину окропом і після промиваємо холодною водою. З’єднуємо овочі і фунчозу – перемішуємо.
Крок 6. Перед подачею до столу посипаємо салат дрібно нашаткованої кінзою і за бажанням поливаємо соєвим соусом. Приємного апетиту!
Дуже смачна локшина по-китайськи з м’ясом свинини
Смачне і дуже ситне блюдо з азійськими нотками – тонка китайська локшина з додаванням свинини і сезонних овочів. Страва виходить дуже яскравим, завдяки використанню моркви, болгарського перцю та інших овочів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- китайська Локшина – 200 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Капуста – 150 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо зачищаємо від плівок і жиру, нарізаємо смужками і заливаємо соєвим соусом – перемішуємо і ставимо в холодильник на 20 хвилин.
Крок 2. Капусту, моркву і різнобарвний болгарський перчик максимально тонко шаткуємо.
Крок 3. У глибокій жаровні розігріваємо олію і обсмажуємо свинину з овочами на максимальному вогні 3-5 хвилин.
Крок 4. Паралельно відварюємо локшину в підсоленій воді стільки хвилин, скільки зазначено на звороті упаковки і змішуємо з іншими компонентами.
Крок 5. Поливаємо вміст сковороди залишками соєвого соусу і ароматним кунжутним маслом. Тушкуємо ще кілька хвилин і розкладаємо по порційних тарілках. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування китайської локшини з яловичиною
Коли на приготування вечері чи обіду є не більш ніж півгодини – приготуємо неймовірно смачне блюдо китайської кухні з доступних компонентів: яловичини, брокколі і локшини «рамен». Завдяки швидкому обсмажуванню на сильному вогні всі компоненти страви зберігають максимум корисних властивостей, а також залишаються хрусткими зовні і злегка м’якими всередині.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Лапша «Рамен» — 80 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вирізка яловича – 450 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Брокколі (суцвіття) – 3 ст.
- Кунжут – за смаком.
Для соусу:
- Часник – 2 зуб.
- Корінь імбиру (натертого) – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1/3 склянки
- Мед – ¼ склянки
- Бульйон яловичий – ¾ склянки
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Соус китайський «хойсин» — ¼ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо заправку: у глибокій ємності змішуємо всі компоненти для соусу, зазначені в списку. В останню чергу підсипаємо кукурудзяний крохмаль і за допомогою віночка ретельно перемішуємо до однорідності.
Крок 2. Відварюємо локшину або заливаємо окропом (дивимося інструкцію на упаковці) і промиваємо в холодній воді.
Крок 3. У сковороді з високими бортами розжарюємо ложку оливкової олії і обсмажуємо яловичину, попередньо нарізану смужками. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем і смажимо близько 6 хвилин (до готовності) на сильному вогні, періодично помішуючи.
Крок 4. Готове м’ясо виймаємо з сковорідки і починаємо готувати брокколі: наливаємо ще трохи олії, викладаємо суцвіття і заливаємо їх половиною склянки окропу. Тушкуємо під кришкою не більше 2-3 хвилин, щоб овоч не втратив свій насичений колір. Через пару хвилин з’єднуємо брокколі з яловичиною.
Крок 5. Також в жаровню відправляємо готову локшину і заливаємо все інгредієнти ароматним соусом. За допомогою кулінарних щипців все гарненько розмішуємо і готуємо ще близько 3 хвилини, до того моменту, поки заправка не загусне.
Крок 6. Ароматна страва присипаємо насінням кунжуту і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати китайську локшину з креветками?
Готуємо яскраве і святкове блюдо, яке здивує навіть самих вибагливих гостей: натуральна яскравість овочів, ніжний смак морепродуктів і китайська локшина. Страва готується дуже швидко і не вимагає абсолютно ніяких зусиль, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Креветки (великі) – 600 гр.
- Локшина – 500 гр.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Сік лайма – 4 ст. л.
- Бульйон курячий – 100 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Трава лимонна – 1 шт.
- Імбир (свіжий) – 30 гр.
- молодий Горошок – 250 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Кукурудза (молода) – 200 гр.
- Паростки квасолі – 100 гр.
- Кінза – ½ пучка.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо локшину до готовності, відповідно до інструкції, яка вказана на звороті упаковки. Перекидаємо на друшляк, зливаючи надлишки рідини і заправляємо двома столовими ложками рослинного масла. Дрібно нарізаємо цибулю, корінь імбиру і солодкий перчик.
Крок 2. Очищаємо креветки від панцира і вінки, а паралельно готуємо соус: з’єднуємо соєвий соус, бульйон, цукровий пісок і крохмаль – ретельно перемішуємо і поки прибираємо в бік.
Крок 3. У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо протягом 2 хвилин подрібнену цибулю, лимонну траву (попередньо знімаємо верхні листочки і ріжемо середину), гриби, кукурудзу, молодий горох, болгарський перець і імбир.
Крок 4. Далі засипаємо в посуд очищені морепродукти і готуємо ще 1 хвилину.
Крок 5. Після закінчення часу додаємо в сковороду відварену локшину, заливаємо соусом – гарненько перемішуємо і смажимо 2 хвилини, підкидаючи компонент вгору.
Крок 6. Нарізаємо півпучка свіжої кінзи, і промиваємо під струменем води паростки квасолі.
Крок 7. Змішуємо паростки і зелень з інгредієнтами в сковороді і знімаємо страву з вогню.
Крок 8. Розкладаємо ароматне і шалено смачна страва азіатської кухні по піалах і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Простий і смачний суп з китайської локшиною
Оригінальний ароматний суп з незвичайних компонентів: китайської локшини і фаршированих фрикаделей, чули коли-небудь про щось подібне? Зваримо неймовірно смачна страва, яке, напевно, здивує всіх, хто тільки спробує його.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Горошок (заморожений) – 200 гр.
- Стебло селери – ½ шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Печериці – 150 гр.
- Локшина пшеничне – 70 гр.
- Перець «чилі» — за смаком.
Для бульйону:
- суповий Набір курячий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Імбир свіжий – 20-30 гр.
- Бадьян – 1 зірочка.
- Перець запашний горошком – 1 шт.
- Горілка – 1 ст. л.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Для фрикадельок:
- М’якоть свиняча – 250 гр.
- Креветки (дрібні) – 9 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Крохмаль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком і приступаємо до приготування азіатського супу.
Крок 2. Варимо бульйон: суповий набір заливаємо водою і доводимо до кипіння (знімаємо пінку), додаємо очищену цибулину, порізану четвертинками, слайсы імбиру (пару пластин залишаємо), розламані зірку бадьяна і горошина запашного перцю – варимо на повільному вогні не менше 90 хвилин. Після закінчення часу проціджуємо бульйон і вливаємо в нього соєвий соус, горілку і цукровий пісок – кип’ятимо пару хвилин і основа супу готова.
Крок 3. В цей час з свинини готуємо ніжний фарш з додаванням свіжого або сушеного зеленого цибулі, крохмалю і чайної ложки соєвого соусу.
Крок 4. Відщипуємо від перемеленого м’яса невеликий шматочок, розплющуємо в коржик і кладемо 1-2 креветки – скачуємо кульку.
Крок 5. Готуємо фаршировані фрикадельки на пару (поклавши велике сито прямо на каструлю з бульйоном), близько 5 хвилин.
Крок 6. Гриби і овочі гарненько промиваємо водою, очищаємо і подрібнюємо так, як вам подобається.
Крок 7. В булькаючі бульйон кладемо гриби і знову даємо закипіти, після горошок, селера, морква, цибулю і імбир (кожен продукт додаємо послідовно, щоразу доводячи суп до кипіння).
Крок 8. За пару хвилин до готовності овочів, занурюємо в бульйон локшину і фрикадельки – проварюємо ще 2-3 хвилини.
Крок 9. В останню чергу закидаємо в суп кільця перцю «чилі», знімаємо з плити і наполягаємо під закритою кришкою хвилин 10.
Крок 10. Розливаємо суп по порційним піали.
Крок 11. Стіл сервіруємо китайськими паличками й ложкою для зручності поїдання. Приємного апетиту!
Смачний рецепт китайської локшини з морепродуктів
Готуємо скляну рисову локшину з додаванням морського коктейлю, який дуже багатий корисними мікроелементами і вітамінами. Таке блюдо можна подавати, як на обід, так і на пізню вечерю, завдяки відсутності м’яса в списку інгредієнтів, страва виходить дуже легким і поживним в той же час.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Локшина – 150 гр.
- морський Коктейль – 200 гр.
- Цибуля-порей – ½ шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Кетчуп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ставимо закипати воду в каструлі, відварюємо локшину і паралельно обсмажуємо пластинки часнику на рослинному маслі.
Крок 2. Цибуля-порей нарізаємо кільцями і відправляємо до часнику.
Крок 3. Морепродукти попередньо розморожуємо і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини.
Крок 4. Засипаємо морський коктейль до овочів.
Крок 5. Обсмажуємо компоненти на сильному вогні пару хвилин додаємо до них болгарський перець, натертий на тертці і часточки помідорів, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою.
Крок 6. Через 3-4 хвилини заправляємо компоненти кетчупом, солимо і посипаємо улюбленими спеціями – гарненько перемішуємо. Ще кілька хвилин тушкуємо і знімаємо з вогню.
Крок 7. Змішуємо морепродукти з овочами і локшиною, розмішуємо і розкладаємо по стравах. Приємного апетиту!