Китайська локшина – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування китайської локшини з яловичиною

Коли на приготування вечері чи обіду є не більш ніж півгодини – приготуємо неймовірно смачне блюдо китайської кухні з доступних компонентів: яловичини, брокколі і локшини «рамен». Завдяки швидкому обсмажуванню на сильному вогні всі компоненти страви зберігають максимум корисних властивостей, а також залишаються хрусткими зовні і злегка м’якими всередині.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Лапша «Рамен» — 80 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вирізка яловича – 450 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Брокколі (суцвіття) – 3 ст.
  • Кунжут – за смаком.

Для соусу:

  • Часник – 2 зуб.
  • Корінь імбиру (натертого) – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1/3 склянки
  • Мед – ¼ склянки
  • Бульйон яловичий – ¾ склянки
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Соус китайський «хойсин» — ¼ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо заправку: у глибокій ємності змішуємо всі компоненти для соусу, зазначені в списку. В останню чергу підсипаємо кукурудзяний крохмаль і за допомогою віночка ретельно перемішуємо до однорідності.

Крок 2. Відварюємо локшину або заливаємо окропом (дивимося інструкцію на упаковці) і промиваємо в холодній воді.

Крок 3. У сковороді з високими бортами розжарюємо ложку оливкової олії і обсмажуємо яловичину, попередньо нарізану смужками. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем і смажимо близько 6 хвилин (до готовності) на сильному вогні, періодично помішуючи.

Крок 4. Готове м’ясо виймаємо з сковорідки і починаємо готувати брокколі: наливаємо ще трохи олії, викладаємо суцвіття і заливаємо їх половиною склянки окропу. Тушкуємо під кришкою не більше 2-3 хвилин, щоб овоч не втратив свій насичений колір. Через пару хвилин з’єднуємо брокколі з яловичиною.

Крок 5. Також в жаровню відправляємо готову локшину і заливаємо все інгредієнти ароматним соусом. За допомогою кулінарних щипців все гарненько розмішуємо і готуємо ще близько 3 хвилини, до того моменту, поки заправка не загусне.

Крок 6. Ароматна страва присипаємо насінням кунжуту і насолоджуємося. Приємного апетиту!