Покроковий рецепт приготування китайської локшини з яловичиною
Коли на приготування вечері чи обіду є не більш ніж півгодини – приготуємо неймовірно смачне блюдо китайської кухні з доступних компонентів: яловичини, брокколі і локшини «рамен». Завдяки швидкому обсмажуванню на сильному вогні всі компоненти страви зберігають максимум корисних властивостей, а також залишаються хрусткими зовні і злегка м’якими всередині.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Лапша «Рамен» — 80 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вирізка яловича – 450 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Брокколі (суцвіття) – 3 ст.
- Кунжут – за смаком.
Для соусу:
- Часник – 2 зуб.
- Корінь імбиру (натертого) – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1/3 склянки
- Мед – ¼ склянки
- Бульйон яловичий – ¾ склянки
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Соус китайський «хойсин» — ¼ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо заправку: у глибокій ємності змішуємо всі компоненти для соусу, зазначені в списку. В останню чергу підсипаємо кукурудзяний крохмаль і за допомогою віночка ретельно перемішуємо до однорідності.
Крок 2. Відварюємо локшину або заливаємо окропом (дивимося інструкцію на упаковці) і промиваємо в холодній воді.
Крок 3. У сковороді з високими бортами розжарюємо ложку оливкової олії і обсмажуємо яловичину, попередньо нарізану смужками. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем і смажимо близько 6 хвилин (до готовності) на сильному вогні, періодично помішуючи.
Крок 4. Готове м’ясо виймаємо з сковорідки і починаємо готувати брокколі: наливаємо ще трохи олії, викладаємо суцвіття і заливаємо їх половиною склянки окропу. Тушкуємо під кришкою не більше 2-3 хвилин, щоб овоч не втратив свій насичений колір. Через пару хвилин з’єднуємо брокколі з яловичиною.
Крок 5. Також в жаровню відправляємо готову локшину і заливаємо все інгредієнти ароматним соусом. За допомогою кулінарних щипців все гарненько розмішуємо і готуємо ще близько 3 хвилини, до того моменту, поки заправка не загусне.
Крок 6. Ароматна страва присипаємо насінням кунжуту і насолоджуємося. Приємного апетиту!