Кюфта – східне блюдо з м’яса. Воно виходить дуже ніжним і смачним. Пропонуємо вам варіанти приготування цієї страви у Вірменії, Азербайджані і Туреччині. А також рецепт з використанням яловичини і курки.
Кюфта по-вірменськи — класичний рецепт приготування
Для приготування знадобиться яловичина без жиру і сухожиль. Вона пропускається через м’ясорубку кілька разів. До фаршу додається цибуля, молоко і коньяк. Потім ліпляться кулі та їх відварюють. У підсумку виходить дуже ніжне блюдо, яке подається з топленим маслом.
Інгредієнти на
16 порц.
- Яловичина 1 кг без жиру і сухожиль
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Коньяк 50 гр.
- Молоко коров’яче ¾ склянки
- Масло вершкове за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Яловичину потрібно дуже дрібно подрібнити до стану кашки. Раніше це робилося за допомогою каменів, але зараз ми використовуємо м’ясорубку або комбайн. Пропускаємо мясо через м’ясорубку приблизно 5-6 разів. У той час як подрібнюємо м’ясо, додаємо молоко. Як тільки фарш став однорідний, додаємо до нього цибулю, яйце, коньяк, перець і сіль.
- Далі все ретельно перемішуємо протягом 20 хвилин. Повинна вийти однорідна густа маса.
- Беремо каструлю, в якій будемо варити кюфту і заливаємо в неї воду. Ставимо на вогонь і додаємо сіль. Готовий фарш ділимо на 4 частини, потім кожну частину ділимо ще на стільки ж, і ліпимо з нього кульки. Тепер опускаємо їх у киплячу воду.
- Готуємо кюфту близько 30 хвилин, періодично знімаючи піну.
- Коли страва готова, дістаємо кульки з води і нарізаємо на скибочки.
- Кюфту краще відразу ж подавати до столу з топленим маслом.

Приємного апетиту!