Кюфта – 5 рецептів вірменської, азербайджанської, турецької кюфта з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування турецької кюфта з яловичого фаршу

Цей варіант приготування найбільше нагадує котлети. Основною відмінністю є мінеральна вода, в якій змішуються паприка, перець, орегано, кмин і сіль. Кюфта обсмажується на сковороді-гриль без використання масла.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Фарш яловичий – 900 гр.
  • Жир яловичий – 300 гр.
  • Сухарі білі подрібнені – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Паприка червона мелена – ½ ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ст. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Кмин 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Петрушка свіжа – 50 гр.
  • М’ята свіжа – 30 гр.
  • Вода мінеральна сильногазована – 100 мл

Процес приготування:

1. Цибулю чистимо і натираємо на крупній тертці. Віджимаємо через марлю або сито, щоб прибрати сік.

2. Мінеральну воду наливаємо в підходящу ємність і додаємо в неї сіль, орегано, кмин, мелену червону паприку і чорний перець. Все перемішуємо.

3. Гострий перець, часник, свіжу петрушку і м’яту промиваємо під водою і подрібнюємо.

4. Яловичий фарш переміщаємо в окрему ємність, додаємо до нього яловичий жир і добре змішуємо їх один з одним. Далі додаємо цибулю, сухарі та одне яйце. Вимішуємо фарш як тісто. Приблизно через 3 хвилини поступово вливаємо мінеральну воду зі спеціями. Потім додаємо дрібно нарізаний гострий перець, часник, м’яту і петрушку.

5. Тепер починаємо ліпити з фаршу схожі на котлети заготовки. Для цього змочуємо руки в холодній воді. Вони повинні бути плоскими і десь в три рази менше звичайних котлет.

6. Розігріваємо сковороду-гриль без використання масла. Якщо такої немає, то використовуємо звичайну. Викладаємо на неї заготовки з фаршу і обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Вони повинні вийде рум’яними.

7. Ця страва чудово поєднується з овочами. Тому при бажанні можна підсмажити на цій же сковороді будь-які овочі, які є в холодильнику.

8. Блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!