Справжня кюфта з яловичини, приготовлена в домашніх умовах
Для приготування цієї страви використовується яловичина, цибуля, яйця, борошно, чорний перець, сіль і вершкове масло. Кульки виходять дуже соковитими і поживними. Головне вибрати свіжу яловичину, і тоді це блюдо точно вас здивує.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Молоко – 200 мл
- Масло вершкове – 80 гр.
Процес приготування:
1. Свіжу яловичину пропускаємо кілька разів через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна.
2. Перець чорний горошком подрібнюємо в ступці.
3. У фарш розбиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо борошно і сіль з подрібненим чорним перцем за смаком. Все добре перемішуємо.
4. Цибуля миємо, чистимо і подрібнюємо за допомогою ножа.
5. Додаємо його в фарш і ретельно перемішуємо кілька хвилин як тісто.
6. Ділимо тісто на рівні частини і ліпимо великі кульки, попередньо змочивши руки у воді. На плиті кип’ятимо воду і опускаємо в неї кульки з фаршу. Готуємо півгодини на середньому вогні.
7. Готову кюфту дістаємо з води, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу ще гарячою. Зверху поливаємо топленим вершковим маслом. Приємного апетиту!