Кюфта – 5 рецептів вірменської, азербайджанської, турецької кюфта з покроковими фото

Справжня кюфта з яловичини, приготовлена в домашніх умовах

Для приготування цієї страви використовується яловичина, цибуля, яйця, борошно, чорний перець, сіль і вершкове масло. Кульки виходять дуже соковитими і поживними. Головне вибрати свіжу яловичину, і тоді це блюдо точно вас здивує.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.

Процес приготування:

1. Свіжу яловичину пропускаємо кілька разів через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна.

2. Перець чорний горошком подрібнюємо в ступці.

3. У фарш розбиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо борошно і сіль з подрібненим чорним перцем за смаком. Все добре перемішуємо.

4. Цибуля миємо, чистимо і подрібнюємо за допомогою ножа.

5. Додаємо його в фарш і ретельно перемішуємо кілька хвилин як тісто.

6. Ділимо тісто на рівні частини і ліпимо великі кульки, попередньо змочивши руки у воді. На плиті кип’ятимо воду і опускаємо в неї кульки з фаршу. Готуємо півгодини на середньому вогні.

7. Готову кюфту дістаємо з води, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу ще гарячою. Зверху поливаємо топленим вершковим маслом. Приємного апетиту!