Кижуч – 8 рецептів приготування страв з покроковими фото

Кижуч на мангалі на решітці

Кижуч на мангалі на решітці виходить неймовірно смачним і ароматним. Відмінна ідея для пікніка або вечері на свіжому повітрі. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт, радуйте себе і своїх близьких. Готову рибку можна подавати до столу з овочевими гарнірами.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кижуч – 3 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо, промиваємо і, при необхідності, очищаємо кижуч.

Крок 2. Ріжемо рибу на акуратні стейки, приблизно по сантиметру. Голову і хвіст зрізаємо. Їх можна відкласти для юшки.

Крок 3. Складаємо стейки в глибоку миску. Солимо і перчимо.

Крок 4. Поливаємо рибу лимонним соком, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

Крок 5. Кладемо рибу на грати і встановлюємо на мангал над вугіллям.

Крок 6. Готуємо стейки до рум’янцю з усіх боків. На це піде близько 20 хвилин.

Крок 7. Кижуч на мангалі на решітці готовий. Подавайте з гарніром і пригощайтеся!