Кижуч на мангалі на решітці
Кижуч на мангалі на решітці виходить неймовірно смачним і ароматним. Відмінна ідея для пікніка або вечері на свіжому повітрі. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт, радуйте себе і своїх близьких. Готову рибку можна подавати до столу з овочевими гарнірами.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кижуч – 3 кг
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо, промиваємо і, при необхідності, очищаємо кижуч.
Крок 2. Ріжемо рибу на акуратні стейки, приблизно по сантиметру. Голову і хвіст зрізаємо. Їх можна відкласти для юшки.
Крок 3. Складаємо стейки в глибоку миску. Солимо і перчимо.
Крок 4. Поливаємо рибу лимонним соком, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
Крок 5. Кладемо рибу на грати і встановлюємо на мангал над вугіллям.
Крок 6. Готуємо стейки до рум’янцю з усіх боків. На це піде близько 20 хвилин.
Крок 7. Кижуч на мангалі на решітці готовий. Подавайте з гарніром і пригощайтеся!