Кижуч в духовці – 8 смачних і соковитих рецептів приготування з покроковими фото

Кижуч в духовці – це апетитне друге блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Червона риба порадує вас яскравим смаком і дивовижними поживними властивостями. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з восьми смачних і соковитих рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Соковитий кижуч, запечений у фользі

Соковитий кижуч, запечений у фользі – це дуже яскраве і смачне друге блюдо для вашого домашнього меню. Приготувати таку рибу нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки. Запечений кижуч подавайте до столу зі свіжими овочами і вашими улюбленими гарнірами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кижуч 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • В’ялені помідори 6 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуємо основні інгредієнти. Рибу очищаємо і промиваємо, голови, хвости і плавники зрізаємо. Головку ріпчастої цибулі звільняємо від лушпиння.
  2. Підготуємо потрібну кількість в’ялених томатів.
  3. Рибні тушки натираємо сіллю всередині і зовні. Начиняємо рибу цибулею, попередньо нарізаним тонкими кільцями.
  4. Також всередину риби кладемо в’ялені томати.
  5. Укладаємо заготовки на деко з фольгою.
  6. Загортаємо рибу у фольгу, залишивши невеликий отвір зверху. Готуємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Після готуємо ще 5 хвилин, зменшивши температуру до 160 градусів.
  7. Соковитий кижуч, запечений у фользі, готовий. Подавайте до столу і доповнюйте улюбленими гарнірами.

Кижуч стейками в духовці

Кижуч стейками в духовці – цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Такий продукт вийде дуже яскравим, смачним і поживним. Подавайте з улюбленими гарнірами до обіду або вечері. Для приготування в духовці використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стейк кижуча – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Трави прованські – 3 щіпки.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо стейки кижуча. Їх потрібно промити і обсушити, а після полити лимонним соком, натерти сіллю, прованськими травами і сумішшю з мелених перців.

Крок 2. Швидко підрум’янюємо стейки на сковороді з рослинним маслом.

Крок 3. В цей час подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Овочі попередньо очищаємо і промиваємо.

Крок 4. Цибулю з морквою відправляємо в глибоку миску. Доповнюємо сметаною, майонезом, сіллю і сумішшю перців. Добре перемішуємо до однорідності.

Крок 5. Викладаємо стейки риби у форму для запікання. Обмазуємо їх сумішшю з овочів.

Крок 6. Запікаємо частування при температурі 200 градусів 25 хвилин.

Крок 7. Кижуч стейками в духовці готовий. Розкладайте по порційних тарілках і швидше подавайте до столу!

Кижуч, запечений цілком

Кижуч, запечений цілком, виходить неймовірно соковитим, м’яким і ароматним. Подавайте апетитну рибу зі свіжими, запеченими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися нашим покроковим рецептом.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кижуч – 1 кг
  • Овочі заморожені – 0,6 кг
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Спеції для риби – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Соус чилі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо і добре промиваємо. Можна відразу видалити голову і плавники.

Крок 2. Відміряємо дві столові ложки приправи для риби. Вибираємо за смаком.

Крок 3. Промиту рибу обсушуємо, після робимо в ній надрізи.

Крок 4. Гарненько натираємо тушку спеціями всередині і зовні.

Крок 5. Деко устеляємо пергаментом. Викладаємо сюди суміш з заморожених овочів.

Крок 6. Кладемо на овочі кижуч в спеціях.

Крок 7. Поливаємо соєвим соусом рибу і соусом чилі.

Крок 8. Прикриваємо заготівлю листом пергаменту і готуємо 10 хвилин при температурі 200 градусів. Після зменшуємо температуру до 180 і готуємо ще 30 хвилин.

Крок 9. Кижуч, запечений цілком, готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте апетитну рибу.

Кижуч з картоплею в духовці

Кижуч з картоплею в духовці слугуватиме яскравим самостійною стравою для вашого домашнього столу. Таке частування не вимагає додаткового гарніру, що дозволить заощадити ваш час. Обов’язково беріть на замітку простий і смачний рецепт, який урізноманітнить ваше меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кижуч – 0,5 шт.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – 2 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу добре очищаємо і промиваємо під водою.

Крок 2. Підготовлену тушку нарізаємо стейками.

Крок 3. Солимо рибні шматочки, посипаємо сухими спеціями. Перемішуємо.

Крок 4. В цей час очищаємо картоплю, промиваємо його і ріжемо тонкими кружками. Викладаємо у форму для запікання, змащену олією.

Крок 5. Картоплю солимо. Всипаємо хмелі-сунелі.

Крок 6. Викладаємо на картопляний шар стейки кижуча.

Крок 7. По верху риби розкладаємо кільця ріпчастої цибулі.

Крок 8. Поливаємо заготівлю лимонним соком.

Крок 9. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 10. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим твердим сиром.

Крок 11. Кижуч з картоплею в духовці готовий. Розкладайте по порційних тарілках, подавайте до столу і пригощайтеся!

Соковитий кижуч з вершками в духовці

Соковитий кижуч з вершками в духовці – відмінна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готова риба порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кижуч – 0,4 кг
  • Вершки – 200 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо зазначені продукти за списком.

Крок 2. Кижуч поділяємо на стейки, добре промиваємо під водою і обсушуємо з допомогою паперових рушників.

Крок 3. Солимо рибні шматочки, посипаємо сушеним кропом і спеціями за смаком. Перемішуємо.

Крок 4. Перекладаємо рибу у форму для запікання. Заливаємо зазначеною кількістю вершків.

Крок 5. Посипаємо частування тертим твердим сиром.

Крок 6. Запікаємо страву 25 хвилин при температурі 220 градусів. Якщо сир стане рум’яним занадто швидко, то прикрийте заготівлю шматочком фольги.

Крок 7. Соковитий кижуч з вершками в духовці готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Смачний кижуч з овочами в духовці

Смачний кижуч з овочами в духовці – це неймовірно смачна кулінарна рішення, яке приємно порадує ваших близьких або гостей. Готову страву виходить неймовірно соковитим, апетитним і ароматним. Подавайте до сімейного вечері або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе кижуча – 0,5 кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець болгарський жовтий – 0,5 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо кружальцями. Викладаємо продукт рівним шаром на деко з пергаментом. Солимо, бризкаємо рослинним маслом і готуємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 2. В цей час подрібнюємо інші овочі: цибуля, болгарський перець, помідор і огірок.

Крок 3. Додаємо до овочів лимонний сік, столову ложку рослинної олії і сіль. Перемішуємо.

Крок 4. Картоплю дістаємо з духовки. Викладаємо на неї філе кижуча. Солимо за смаком.

Крок 5. Зверху викладаємо овочеву заготовку.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок 7. Смачний кижуч з овочами в духовці готовий. Розкладайте по тарілках і скоріше подавайте до столу!

Кижуч, запечений у сметані

Кижуч, запечений у сметані, виходить дуже ситним, соковитим і цікавим за смаком. Таке частування можна подавати до сімейного обіду або вечері з гарнірами за смаком. Для простого і швидкого приготування апетитною риби використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кижуч – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо і добре промиваємо. Після робимо на поверхні тушки надрізи. Так готовий продукт буде легше поділити на порційні шматочки.

Крок 2. Лимон промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 3. У невеликій мисці змішуємо сіль, приправу для риби і рослинне масло. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 4. Перекладаємо рибу на деко з фольгою. У надрізи акуратно вставляємо часточки лимона. Обмазуємо кижуч сумішшю спецій і масла.

Крок 5. Далі заготівлю добре промазуємо сметаною.

Крок 6. Загортаємо рибу фольгою й запікаємо спочатку 30 хвилин при температурі 160 градусів. Після фольгу розкриваємо і даємо рибі підрум’янитися протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Кижуч, запечений у сметані, готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся соковитим рибним блюдом.

Запечений кижуч з сиром в духовці

Запечений кижуч з картоплею в духовці – неймовірно смачна кулінарна ідея для вашого апетитного обіду або вечері. Готову страву порадує яскравим смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кижуч – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу. Поділяємо її на рівні по товщині стейки.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Обсмажуємо продукт на рослинному маслі до м’якості.

Крок 3. Перекладаємо томлений цибулю у форму для запікання. На нього кладемо стейки кижуча. Солимо і перчимо за смаком, поливаємо лимонним соком.

Крок 4. Помідори ріжемо кружальцями. Обсмажуємо їх на сковороді 10 секунд і викладаємо на рибу.

Крок 5. Обмазуємо заготівлю майонезом і посипаємо тертим сиром.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 7. Запечений кижуч з сиром в духовці готовий. Діліть на порції і швидше подавайте до столу!