Лаваш з сиром – 10 рецептів рулету з лаваша в духовці на сковороді з покроковими фото

Швидкий рецепт лаваша з сиром і сиром на сковороді

Приготуємо неймовірно смачне і в той же час корисний і поживний сніданок або перекус, який чудово тримає свою форму завдяки чому, його дуже зручно брати з собою – конвертики з тонкого вірменського лаваша з ароматною сирно-сирною начинкою, які можна подавати до столу як відразу, так і трохи підрум’янити на сковороді.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир – 150 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кріп – 15 гр.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Лаваш – 1 пласт.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Якісний сир пастоподібної консистенції викладаємо в глибоку тарілку. У разі, якщо ви використовуєте зернистий продукт, то його необхідно ретельно перетерти через сито з дрібними отворами.

Крок 2. Прямо до сиру натираємо сир.

Крок 3. Заправляємо молочні продукти сметаною будь-якої жирності.

Крок 4. Приправляємо компоненти сіллю, перцем, ароматними травами і гранульованим часником, також додаємо дрібно нарізаний кріп.

Крок 5. Начинку перемішуємо і викладаємо рівним шаром на шар лаваша.

Крок 6. Звертаємо лаваш в рулет або конверт таким чином, щоб сирно-сирна маса залишалася всередині.

Крок 7. Розрізаємо конвертик на дві частини і за бажанням, можемо подавати до столу.

Крок 8. Але для того, щоб начинка розтеклася, а спеції розкрилися – підігріваємо лаваш на сухій сковороді з двох сторін до утворення апетитною скоринки.

Крок 9. Викладаємо страву на блюдо і декоруємо листочками свіжої зелені. Приємного апетиту!