Лаваш з сиром – 10 рецептів рулету з лаваша в духовці на сковороді з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування лаваша з сиром і бананом

Вважаєте, що з лаваша можна приготувати лише шаурму або закусочні рулети? Сьогодні ми розвіємо міфи про цьому універсальному продукті і приготуємо неймовірно смачне частування до чаю з солодкою і ароматною начинкою – сиром і стиглим бананом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир – 350-400 гр.
  • Банани – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.

Для заливки:

  • Молоко – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій і власного зручності, викладаємо всі вищеперелічені продукти на робочу поверхню.

Крок 2. Для приготування начинки в чашу блендера перекладаємо сир і додаємо одне яйце.

Крок 3. Перебиваємо до консистенції пюре.

Крок 4. Очищені банани нарізаємо дрібними шматочками і за допомогою силіконової лопатки вмішуємо в сирну масу.

Крок 5. Отриману начинку розподіляємо по тонкому шарі лаваша, відступаючи приблизно по 5 сантиметрів від країв. Згортаємо рулет, підвернувши бічні частини всередину.

Крок 6. Розрізаємо заготовку на дві частини і кладемо в жароміцну форму. Змащуємо заливкою, яку готуємо, просто змішавши яйце, молоко і цукровий пісок.

Крок 7. Запікаємо протягом півгодини при 180 градусів і після, нарізаємо порційними шматочками прямо в формочці.

Крок 8. Заварюємо несолодкий чай і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!