Лазання класична – 10 рецептів приготування лазаньї з фаршем у духовці з покроковими фото

Лазання з фаршем та соусом бешамель

Лазання з фаршем та соусом бешамель відрізняється цікавим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подавати як до домашнього столу, так і в рамках святкового меню. Спробуйте приготувати яскраву страву за нашим простим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї – 210 гр.
  • Фарш м’ясний – 250 грн.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Помідори, консервовані у власному соку – 250 грн.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Для соусу бешамель:

  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 350 мл.
  • Мука – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Горіх мускатний – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому муку до легкого золотистого кольору, постійно помішуючи.

Крок 2. У цю масу порційно виливаємо молоко, продовжуємо помішувати до зникнення грудочок. Додаємо сіль, мускатний горіх і томимо до загусання.

Крок 3. У сковороді з олією обсмажуємо до м’якості цибулю. Додаємо до нього терту на тертці моркву і продовжуємо смажити до м’якості овочів.

Крок 4. Зсуваємо цибулю з морквою у бік сковороди та викладаємо сюди м’ясний фарш.

Крок 5. Обсмажуємо фарш з овочами близько 10 хвилин і викладаємо подрібнені помідори сюди.

Крок 6. Додаємо сіль та перець, обсмажуємо ще 5-7 хвилин на слабкому вогні.

Крок 7. Листи лазаньї відварюємо по 2-3 хвилини в окропі і потім дістаємо їх.

Крок 8. Починаємо формувати лазанню. Форму для випікання обмазуємо невеликою кількістю соусу бешамель та викладаємо шар із листів лазаньї.

Крок 9. Викладаємо шар із м’ясного фаршу з овочами. Поливаємо соусом бешамель та посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.

Крок 10. Повторюємо шари, доки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху все посипаємо тертим сиром.

Крок 11. Випікаємо частування 30 хвилин за температури 180°.

Крок 12. Лазання з фаршем та соусом бешамель готова. Подавайте до столу!