Лазання класична – 10 рецептів приготування лазаньї з фаршем у духовці з покроковими фото

Домашня лазіння з фаршем та грибами

Домашня лазіння з фаршем та грибами порадує неймовірно яскравим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подавати як до домашнього столу, так і в рамках святкового меню. Спробуйте приготувати яскраву страву за нашим простим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї – 4 шт.
  • Гриби гливи – 150 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Соус бешамель – 100 мл.
  • Соус томатний – 2 ст.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Горіх мускатний – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо фарш у глибоку миску, солимо і перчимо.

Крок 2. Відварені гриби гливи ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Очищаємо моркву від шкірки та натираємо її на великій тертці.

Крок 4. Гливи обсмажуємо на олії.

Крок 5. До грибів відправляємо цибулю та моркву. Обсмажуємо все до м’якості овочів.

Крок 6. Сюди ж викладаємо м’ясний фарш.

Крок 7. Перемішуємо та доповнюємо заготовку томатним соусом.

Крок 8. Тушимо м’ясну начинку близько 10 хвилин на невеликому вогні.

Крок 9. Листи для лазання опускаємо в киплячу воду на 2 хвилини. Потім дістаємо їх.

Крок 10. Починаємо формувати лазанню. На дно форми для запікання викладаємо трохи соусу бешамель.

Крок 11. На соус кладемо підготовлені листи лазаньї.

Крок 12. Знову поливаємо листя соусом.

Крок 13. Поступово викладаємо м’ясну начинку.

Крок 14. Поливаємо невеликою кількістю соусу бешамель та повторюємо шари.

Крок 15. Посипаємо заготовку тертим сиром.

Крок 16. Відправляємо частування в розігріту до 190 ° духовку на 30 хвилин.

Крок 17. Домашня лазіння з фаршем та грибами готова. Подавайте до столу!