Лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму
Лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму виходить неймовірно соковитим і поживним. Овочеве частування можна подавати до столу в якості самостійної закуски або разом із гарячими стравами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Рис – 150 гр.
- Помідори – 2 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцтова есенція 70% – 1 ч. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для заготівлі лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму.
Крок 2. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.
Крок 3. Промиваємо помідори, видаляємо з них плодоніжки і подрібнюємо овочі в блендері.
Крок 4. Томатну масу переливаємо в каструлю. Доповнюємо цукром, сіллю і рослинним маслом. Кип’ятимо і варимо 5 хвилин на невеликому вогні, накривши кришкою.
Крок 5. Очищаємо моркву натираємо на тертці.
Крок 6. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю та нарізаємо його кубиками.
Крок 7. Звільняємо від насіння болгарські перці, обробляємо їх соломкою.
Крок 8. В томатну масу кладемо цибулю, моркву і перець. Знову кип’ятимо і після варимо 20 хвилин.
Крок 9. Викладаємо в каструлю промитий рис, подрібнений часник, паприку і лавровий листок. Знову кип’ятимо заготівлю і варимо 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 10. Вливаємо сюди оцет, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Видаляємо лавровий лист.
Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Лечо з перцю, помідорів, рису, моркви та цибулі на зиму готово. Прибирайте на зберігання!