Ледачі пирожки з яйцем і зеленою цибулею
Начинка з відварених яєць з зеленою цибулею смачна і в пирогах, і в пиріжках, а в цьому рецепті вам пропонується приготувати ліниві пиріжки з яйцем і зеленою цибулею. Тісто замішуємо на кефірі з содою, і воно не вимагає часу і зусиль для замісу, тому пиріжки з нього назвали ледачими. Яйця заздалегідь відварюємо, зелену цибулю можна брати як свіжий, так і заморожений, а кефір краще взяти вчорашній.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 16 шт.
Склад:
- Кефір – 350 мл
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Яйце варене – 3 шт.
- Яйце для тіста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замішування тіста налити трохи підігрітий кефір, розбити до нього яйце, додати соду і перемішати віночком.
Крок 2. Через сито насипати потрібну кількість пшеничного борошна. Пропорція борошна і кефіру в рецепті розраховані для замісу тіста густою текстурою і трохи густіше, ніж для оладок.
Крок 3. Потім віночком ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.
Крок 4. Очистити відварені круто яйця і нарізати шматочками будь-якого розміру, як більше подобається.
Крок 5. Промити пучок цибулі, дрібно нашаткувати, додати до нарізки яєць і перемішати. Якщо використовуєте цибулю заморожений, то дати йому трохи відтанути, розклавши на серветці.
Крок 6. Потім нарізку яйця з цибулею перекласти в тісто і перемішати ложкою для рівномірного їх розподілу.
Крок 7. У сковороді розігріти достатню кількість рослинного масла. Тісто викладати столовою ложкою, не більше, тоді пиріжки просмажаться рівномірно.
Крок 8. Смажити пиріжки на вогні трохи менше середнього, а сковороду можна прикрити кришкою, але тоді масло буде «стріляти».
Крок 9. Обсмажити ледачі пиріжки з обох боків до рум’яного кольору. За час смаження пиріжки стануть пишними.
Крок 10. Приготовлені ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею спочатку перекласти на паперові серветки для видалення надлишку олії, а потім подати на сніданок. Приємного апетиту!