Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Ледачі пирожки з яйцем і зеленою цибулею

Начинка з відварених яєць з зеленою цибулею смачна і в пирогах, і в пиріжках, а в цьому рецепті вам пропонується приготувати ліниві пиріжки з яйцем і зеленою цибулею. Тісто замішуємо на кефірі з содою, і воно не вимагає часу і зусиль для замісу, тому пиріжки з нього назвали ледачими. Яйця заздалегідь відварюємо, зелену цибулю можна брати як свіжий, так і заморожений, а кефір краще взяти вчорашній.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 16 шт.

Склад:

  • Кефір – 350 мл
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Яйце для тіста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста налити трохи підігрітий кефір, розбити до нього яйце, додати соду і перемішати віночком.

Крок 2. Через сито насипати потрібну кількість пшеничного борошна. Пропорція борошна і кефіру в рецепті розраховані для замісу тіста густою текстурою і трохи густіше, ніж для оладок.

Крок 3. Потім віночком ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.

Крок 4. Очистити відварені круто яйця і нарізати шматочками будь-якого розміру, як більше подобається.

Крок 5. Промити пучок цибулі, дрібно нашаткувати, додати до нарізки яєць і перемішати. Якщо використовуєте цибулю заморожений, то дати йому трохи відтанути, розклавши на серветці.

Крок 6. Потім нарізку яйця з цибулею перекласти в тісто і перемішати ложкою для рівномірного їх розподілу.

Крок 7. У сковороді розігріти достатню кількість рослинного масла. Тісто викладати столовою ложкою, не більше, тоді пиріжки просмажаться рівномірно.

Крок 8. Смажити пиріжки на вогні трохи менше середнього, а сковороду можна прикрити кришкою, але тоді масло буде «стріляти».

Крок 9. Обсмажити ледачі пиріжки з обох боків до рум’яного кольору. За час смаження пиріжки стануть пишними.

Крок 10. Приготовлені ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею спочатку перекласти на паперові серветки для видалення надлишку олії, а потім подати на сніданок. Приємного апетиту!