Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром
Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром смачні в холодному вигляді, тому їх можна приготувати для перекусу, особливо дітям. У цьому рецепті додаємо для ситності трохи ковбаси, але це не обов’язково. Тісто замішуємо на кефірі з содою. Інгредієнти для начинки подрібнюємо на тертці. Тісто виходить негустим і формуємо ледачі пиріжки з допомогою пакета.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Кефір – 350 мл
- Борошно пшеничне – 220 гр.
- Яйце для тіста – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Твердий сир – 100 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Петрушка – 30 гр.
- Яйце варене – 2 шт.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замішування тіста налити теплий кефір, розбити одне яйце, додати сіль і все добре перемішати віночком.
Крок 2. Борошно просіяти через сито, змішати з содою і пересипати до кефірної масі. Додати дві ложки рослинного масла і замісити тісто до однорідної текстури.
Крок 3. Зелень промити і дрібно нашаткувати. Яйця, заздалегідь відварені круто, очистити від шкаралупи. Твердий сир, ковбасу і яйця подрібнити на крупній тертці, покласти в тісто і все перемішати ложкою.
Крок 4. Замішане тісто перекласти в поліетиленовий пакет і одні зрізати кут.
Крок 5. У сковороді розігріти рослинне масло. Тісто видавити через пакет, формуючи акуратні пиріжки. Обсмажити їх на невеликому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 6. Приготовлені ледачі пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром перекласти на блюдо і подати на стіл з будь-яким соусом. Приємного апетиту!