Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром

Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром смачні в холодному вигляді, тому їх можна приготувати для перекусу, особливо дітям. У цьому рецепті додаємо для ситності трохи ковбаси, але це не обов’язково. Тісто замішуємо на кефірі з содою. Інгредієнти для начинки подрібнюємо на тертці. Тісто виходить негустим і формуємо ледачі пиріжки з допомогою пакета.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Кефір – 350 мл
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Яйце для тіста – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста налити теплий кефір, розбити одне яйце, додати сіль і все добре перемішати віночком.

Крок 2. Борошно просіяти через сито, змішати з содою і пересипати до кефірної масі. Додати дві ложки рослинного масла і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 3. Зелень промити і дрібно нашаткувати. Яйця, заздалегідь відварені круто, очистити від шкаралупи. Твердий сир, ковбасу і яйця подрібнити на крупній тертці, покласти в тісто і все перемішати ложкою.

Крок 4. Замішане тісто перекласти в поліетиленовий пакет і одні зрізати кут.

Крок 5. У сковороді розігріти рослинне масло. Тісто видавити через пакет, формуючи акуратні пиріжки. Обсмажити їх на невеликому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.

Крок 6. Приготовлені ледачі пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром перекласти на блюдо і подати на стіл з будь-яким соусом. Приємного апетиту!