Лениві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Простий рецепт приготування лінивих голубців шарами

Насамкінець ще один хороший рецепт самих що не є лінивих голубців, які запікають у духовці шарами. Вам навіть не доведеться нічого ліпити, просто підготуйте всі інгредієнти, а духовка впорається й сама. Такий процес приготування дуже економить час, але на смак ледачих голубців не впливає. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,8 кг.
  • Фарш м’ясний – 0,6-0,7 кг.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томати – 3-4 шт.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Рис сухий – 0,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи для фаршу – до смаку.
  • Рослинна олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Рис спочатку потрібно промити, а потім відварити в солоній воді до готовності.

Крок 2. Капусту тонко нашаткуйте, залийте окропом, поваріть після закипання 3-5 хвилин, злийте воду, а потім відіжміть капусту руками, коли капуста охолоне.

Крок 3. Помідори, очищені від шкірок, і цибулю наріжте часточками, морквину натріть на тертці.

Крок 4. Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.

Крок 5. Обсмажте цибулю, перець і моркву на олії, помішуючи лопаткою, щоб овочі не пригоріли. Потім трохи згасіть їх під кришкою.

Крок 6. У м’ясний фарш для голубців додайте рис, сіль та спеції, вимішайте його.

Крок 7. Далі форму для запікання з високими бортами змастіть олією, а потім укласти шари: половину обсмажених овочів, шатковану капусту, фарш з рисом, другий шар засмажених овочів.

Крок 8. Приготуйте соус: натріть на тертці помідори без шкірки, до них додайте сметану, досоліть і поперчіть, додайте півсклянки або дві третини склянки теплої води, розмішайте.

Крок 9. Соусом залийте ваші ліниві голубці, розподіливши його рівномірно.

Крок 10. Форму зверху закрийте фольгою та помістіть у духовку, вже розігріту до 200 градусів.

Крок 11. Запікайте блюдо не менше 45 хвилин, потім знімайте фольгу і доводьте ледачі голубці до готовності без неї (температуру зменшіть до 180-190 градусів).

Крок 12. До столу ліниві голубці, запечені шарами, подають, нарізавши порційно і полив сметаною.

Смачного!