Простий рецепт приготування лінивих голубців шарами
Насамкінець ще один хороший рецепт самих що не є лінивих голубців, які запікають у духовці шарами. Вам навіть не доведеться нічого ліпити, просто підготуйте всі інгредієнти, а духовка впорається й сама. Такий процес приготування дуже економить час, але на смак ледачих голубців не впливає. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,8 кг.
- Фарш м’ясний – 0,6-0,7 кг.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томати – 3-4 шт.
- Цибуля – 3-4 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Рис сухий – 0,5 ст.
- Сіль за смаком.
- Приправи для фаршу – до смаку.
- Рослинна олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. Рис спочатку потрібно промити, а потім відварити в солоній воді до готовності.
Крок 2. Капусту тонко нашаткуйте, залийте окропом, поваріть після закипання 3-5 хвилин, злийте воду, а потім відіжміть капусту руками, коли капуста охолоне.
Крок 3. Помідори, очищені від шкірок, і цибулю наріжте часточками, морквину натріть на тертці.
Крок 4. Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.
Крок 5. Обсмажте цибулю, перець і моркву на олії, помішуючи лопаткою, щоб овочі не пригоріли. Потім трохи згасіть їх під кришкою.
Крок 6. У м’ясний фарш для голубців додайте рис, сіль та спеції, вимішайте його.
Крок 7. Далі форму для запікання з високими бортами змастіть олією, а потім укласти шари: половину обсмажених овочів, шатковану капусту, фарш з рисом, другий шар засмажених овочів.
Крок 8. Приготуйте соус: натріть на тертці помідори без шкірки, до них додайте сметану, досоліть і поперчіть, додайте півсклянки або дві третини склянки теплої води, розмішайте.
Крок 9. Соусом залийте ваші ліниві голубці, розподіливши його рівномірно.
Крок 10. Форму зверху закрийте фольгою та помістіть у духовку, вже розігріту до 200 градусів.
Крок 11. Запікайте блюдо не менше 45 хвилин, потім знімайте фольгу і доводьте ледачі голубці до готовності без неї (температуру зменшіть до 180-190 градусів).
Крок 12. До столу ліниві голубці, запечені шарами, подають, нарізавши порційно і полив сметаною.
Смачного!