Лимонний курд – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лимонний курд з желатином

Лимонний курд з желатином – це дуже смачний і ароматний продукт для домашніх і професійних десертів. Курд використовують для тортів, тістечок та інших популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного продукту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Сік лимонний – 115 мл
  • Цукор – 110 гр.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Желатин швидкорозчинний – 15 гр.
  • Вода – 30 мл
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо цедру з лимонів будь-яким зручним способом.

Крок 2. З лимонів віджимаємо потрібну кількість соку.

Крок 3. Проціджуємо сік, щоб видалити кісточки.

Крок 4. У сотейнику з’єднуємо сік, цедру, цукор, крохмаль, яєчні жовтки і вершкове масло.

Крок 5. Ставимо сотейник на невеликий вогонь і тушкуємо до загустіння, постійно помішуючи.

Крок 6. Далі заготовку можна прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.

Крок 7. Розвести желатин у воді і залишаємо на 15 хвилин. Відправляємо його в курд, ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до розчинення желатину, постійно помішуючи.

Крок 8. Лимонний курд з желатином готовий!