Лимонний курд з желатином
Лимонний курд з желатином – це дуже смачний і ароматний продукт для домашніх і професійних десертів. Курд використовують для тортів, тістечок та інших популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного продукту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Сік лимонний – 115 мл
- Цукор – 110 гр.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Желатин швидкорозчинний – 15 гр.
- Вода – 30 мл
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо цедру з лимонів будь-яким зручним способом.
Крок 2. З лимонів віджимаємо потрібну кількість соку.
Крок 3. Проціджуємо сік, щоб видалити кісточки.
Крок 4. У сотейнику з’єднуємо сік, цедру, цукор, крохмаль, яєчні жовтки і вершкове масло.
Крок 5. Ставимо сотейник на невеликий вогонь і тушкуємо до загустіння, постійно помішуючи.
Крок 6. Далі заготовку можна прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.
Крок 7. Розвести желатин у воді і залишаємо на 15 хвилин. Відправляємо його в курд, ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до розчинення желатину, постійно помішуючи.
Крок 8. Лимонний курд з желатином готовий!