Люля-кебаб в духовці – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Справжній люля-кебаб з фаршу з баранини в духовці

Традиційне кавказьке блюдо люля-кебаб готується з рубаною баранини і є головним конкурентом м’ясному шашлику. Але його можна приготувати не тільки на мангалі, але і запекти в духовці.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш баранячий – 500 гр.
  • Сало свиняче – 50-70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Насіння коріандру – 1 щіпка.
  • Зіра – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть, помийте і наріжте четвертинками.

2. Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа.

3. З половини лимона вичавте сік.

4. У ступку перекладіть сухі спеції і товкачем перетріть їх в порошок.

5. У блендері подрібніть цибулю, часник, зелень і сало. Додайте отриману суміш до баранячому фаршу.

6. Фарш посоліть за смаком, додайте лимонний сік і добре вимісіть його. Після цього заберіть фарш в холодильник на півгодини. Шпажки заздалегідь замочіть у воді, вологими руками наліпити на них фарш і сформуйте тонкі ковбаски.

7. Накрийте деко фольгою, зробіть невеликі поглиблення. Куди буде стікати жир, поверх цієї конструкції встановіть решітку. Помістіть заготовки люля-кебаба на решітку. Запікайте блюдо при 190-200 градусах близько години, періодично перевертайте шпажки.

8. Коли м’ясо добре підрум’яниться і пропечеться, його можна подавати на стіл з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!