Справжній люля-кебаб з фаршу з баранини в духовці
Традиційне кавказьке блюдо люля-кебаб готується з рубаною баранини і є головним конкурентом м’ясному шашлику. Але його можна приготувати не тільки на мангалі, але і запекти в духовці.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш баранячий – 500 гр.
- Сало свиняче – 50-70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Часник – 5-6 зуб.
- Насіння коріандру – 1 щіпка.
- Зіра – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть, помийте і наріжте четвертинками.
2. Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа.
3. З половини лимона вичавте сік.
4. У ступку перекладіть сухі спеції і товкачем перетріть їх в порошок.
5. У блендері подрібніть цибулю, часник, зелень і сало. Додайте отриману суміш до баранячому фаршу.
6. Фарш посоліть за смаком, додайте лимонний сік і добре вимісіть його. Після цього заберіть фарш в холодильник на півгодини. Шпажки заздалегідь замочіть у воді, вологими руками наліпити на них фарш і сформуйте тонкі ковбаски.
7. Накрийте деко фольгою, зробіть невеликі поглиблення. Куди буде стікати жир, поверх цієї конструкції встановіть решітку. Помістіть заготовки люля-кебаба на решітку. Запікайте блюдо при 190-200 градусах близько години, періодично перевертайте шпажки.
8. Коли м’ясо добре підрум’яниться і пропечеться, його можна подавати на стіл з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!