Як приготувати люля-кебаб на решітці на мангалі?
При обжарке люля-кебаба на мангалі завжди є побоювання, що фарш сповзе з шампурів і впаде на вугілля. Щоб запобігти цю проблему, пропонуємо рецепт на решітці, яка підстрахує ваш люля-кебаб.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- М’якоть свинини – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
- Зіра мелена – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо для люля-кебабу. Воно повинно бути свіжим і приблизно чверть фаршу повинен становити жир.
2. Нарізаємо свинину невеликими шматками і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки з крупною решіткою. Також з м’ясом подрібнюємо цибулю. Фарш ретельно вимішуємо до однорідності разом зі спеціями і відбиваємо. Залишаємо його на ніч у холодильнику. Також у фарш можна додати дрібно нарізану зелень.
3. Фарш поділяємо між шампурами так, щоб кожен кебаб вийшов шириною приблизно 3 див.
4. Приступаємо до розподілу фаршу на шампури. Беремо в руку скручений котлету фарш, трохи приплющиваем і кладемо в центр шампур.
5. Ущільнюємо фарш на шампурі, обминаючи, і розтягуємо його на потрібну довжину. Щоб фарш не прилипав до рук, змочуємо їх холодною водою.
6. Викладаємо грати на мангал з вже готовими вугіллям, змастивши її олією, і накладаємо на неї шампури з фаршем швом вниз. Обсмажуємо люля-кебаб до готовності, постійно повертаючи шампури.
7. Готовий люля-кебаб подаємо із зеленню і овочами. Приємного апетиту!