Макарони по-флотськи з тушонкою – 5 рецептів з покроковими фото

Дуже смачний макарони по-флотськи з тушонкою і морквою

Якщо ви знаєте, що день буде довгим і важким, а поїсти ще довго не доведеться, то можна піти на хитрість. До стандартного набору інгредієнтів для макаронів по-флотськи додамо моркву: це дозволить не тільки збільшити енергетичну цінність страви та її ситність, але і додасть яскравості і легкості.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Макарони – 400 гр.
  • Тушонка – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Вода – 1,5 л
  • Спеції – 20 гр.

Процес приготування:

1. Набираємо каструлю води і ставимо її на вогонь, чекаємо, поки вона закипить. У вже закипілу воду засипаємо макарони, підсолюємо, перший час помішуємо, варимо до готовності. Для кожного сорти макаронів час приготування індивідуально: утонить його можна на упаковці. Готовність макаронів можна перевірити по здатності прилипати до каструлі, коли будете виймати їх з води.

2. Після варіння промиваємо макарони під холодною водою: це допоможе прибрати залишки клейковини, щоб макарони не злипалися між собою.

3. Миємо, чистимо моркву натираємо її, використовуючи крупну тертку.

4. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом. Викладаємо на неї моркву і тушонку, перемішуємо, розподіляємо по всій площі сковороди, додаємо улюблені спеції. Обсмажуємо до готовності.

5. У цю ж сковороду додаємо зварені макарони, як слід перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 3-5 хв. Після цього наша страва буде остаточно готовий. Подавати його можна з зеленню, різними соусами або кетчупом. Приємного апетиту!