Класичний рецепт приготування манника на сметані
Урізноманітнити своє солодке меню можна класичним манником на сметані. Його можна подавати до чаю або використовувати як основу для торта.
Час приготування: 100 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Манка – 200 гр.
 - Вершки – 250 мл.
 - Цукор – 150-200 гр.
 - Яйця курячі – 3 шт.
 - Олія вершкове – 100 гр.
 - Сода харчова – 0,5 ч. л.
 - Борошно пшеничне вищого ґатунку – 1,5 ст.
 
Процес приготування:
1. Манку змішайте зі сметаною і залиште на 20-30 хвилин, щоб крупа набухла.

2. Окремо в іншій ємності збийте міксером яйця із цукром. Збивайте доти, доки цукор повністю не розчиниться.

3. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додайте остигле масло до збитих яєць, перемішайте. Потім додайте в миску набряклу манку.

4. Далі в тісто додайте соду і просіяне борошно. Тісто ще раз добре перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом та просипте манкою. У форму викладіть тісто та розрівняйте його.

6. Випікайте манник при 200 градусах протягом 40-50 хвилин. Перед тим, як подати пиріг на стіл, посипте цукровою пудрою.

Смачного!












