Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Класичний рецепт приготування лепешняку на сметані

Урізноманітнити своє солодке меню можна класичним манником на сметані. Його можна подавати до чаю або використовувати в якості основи для торта.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Манка – 200 гр.
  • Сметана – 250 мл
  • Цукор – 150-200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Манку змішайте зі сметаною і залиште на 20-30 хвилин, щоб крупа набухла.

2. Окремо в іншій ємності збийте міксером яйця з цукром. Збивайте до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

3. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додайте остигле масло до збитим яйця, перемішайте. Потім додайте в миску набряклу манку.

4. Далі у тісто додайте соду і просіяне борошно. Тісто ще раз добре перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і просыпьте манкою. У форму викладіть тісто і розрівняти його.

6. Випікайте манник при 200 градусах протягом 40-50 хвилин. Перед тим, як подати пиріг на стіл, посипте його цукровою пудрою.

Приємного апетиту!