Класичний рецепт приготування лепешняку на сметані
Урізноманітнити своє солодке меню можна класичним манником на сметані. Його можна подавати до чаю або використовувати в якості основи для торта.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Манка – 200 гр.
- Сметана – 250 мл
- Цукор – 150-200 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Манку змішайте зі сметаною і залиште на 20-30 хвилин, щоб крупа набухла.
2. Окремо в іншій ємності збийте міксером яйця з цукром. Збивайте до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
3. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додайте остигле масло до збитим яйця, перемішайте. Потім додайте в миску набряклу манку.
4. Далі у тісто додайте соду і просіяне борошно. Тісто ще раз добре перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і просыпьте манкою. У форму викладіть тісто і розрівняти його.
6. Випікайте манник при 200 градусах протягом 40-50 хвилин. Перед тим, як подати пиріг на стіл, посипте його цукровою пудрою.
Приємного апетиту!