Пишний і розсипчастий манник в мультиварці
Продукти для приготування лепешняку знайдуться у будь-якої господині. А якщо на кухні є ще і мультиварка, то успіх вам точно гарантований. Манник – універсальний пиріг, в який можна додати за смаком сухофрукти, ягоди, кокосову стружку або, наприклад, горіхи.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кефір 3,2 % – 1 склянка
- Крупа манна – 1 склянка
- Яйця курячі – 3 шт.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Цукор – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Манку залийте кефіром кімнатної температури, суміш залиште на 30 хвилин.
2. У борошно додайте розпушувач і просійте цю суміш.
3. Яйця збийте з цукром за допомогою міксера до утворення пишної піни. Вершкове масло розтопіть на водяній бані.
4. З’єднайте всі підготовлені інгредієнти і замісити тісто для лепешняку. По консистенції воно повинно нагадувати сметану середньої жирності. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і викладіть в неї тісто.
5. Встановіть режим «Випічка» на 60 хвилин. Після звукового сигналу, відкрийте кришку і перевірте готовність пирога дерев’яною шпажкою. Якщо манник готовий, вийміть його з чаші і трохи остудіть перед тим, як подати на стіл.
Приємного апетиту!