Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Пишний і розсипчастий манник в мультиварці

Продукти для приготування лепешняку знайдуться у будь-якої господині. А якщо на кухні є ще і мультиварка, то успіх вам точно гарантований. Манник – універсальний пиріг, в який можна додати за смаком сухофрукти, ягоди, кокосову стружку або, наприклад, горіхи.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кефір 3,2 % – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Манку залийте кефіром кімнатної температури, суміш залиште на 30 хвилин.

2. У борошно додайте розпушувач і просійте цю суміш.

3. Яйця збийте з цукром за допомогою міксера до утворення пишної піни. Вершкове масло розтопіть на водяній бані.

4. З’єднайте всі підготовлені інгредієнти і замісити тісто для лепешняку. По консистенції воно повинно нагадувати сметану середньої жирності. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і викладіть в неї тісто.

5. Встановіть режим «Випічка» на 60 хвилин. Після звукового сигналу, відкрийте кришку і перевірте готовність пирога дерев’яною шпажкою. Якщо манник готовий, вийміть його з чаші і трохи остудіть перед тим, як подати на стіл.

Приємного апетиту!