Ніжний і повітряний манник з яблуками в духовці
В осінній період пироги з яблуками особливо популярні. Якщо вибирати між манником з яблуками і шарлотка, то перший варіант буде більш бюджетним і швидким, проте не менш смачним. Вибирати вам.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Борошно пшеничне вищого сорту – 1 склянка
- Крупа манна – 1 склянка
- Яйця курячі – 2 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Кориця – 5-10 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Змішайте в мисці кефір і манку, залиште на півгодини при кімнатній температурі.
2. Потім додайте яйця і цукор, перемішайте.
3. Далі просійте в миску з тестом всипте борошно і соду, перемішайте.
4. Вершкове масло розтопіть на водяній бані, трохи остудіть і додайте в тісто.
5. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину з насінням. Наріжте яблука невеликими кубиками. Додайте в тісто яблука і корицю.
6. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї готове тісто. Прогрійте Духовку до 180 градусів.
7. Готуйте манник з яблуками 50-60 хвилин, залежить від потужності вашої духовки. Перевіряйте готовність пирога дерев’яною шпажкою. Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!