Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Ніжний і повітряний манник з яблуками в духовці

В осінній період пироги з яблуками особливо популярні. Якщо вибирати між манником з яблуками і шарлотка, то перший варіант буде більш бюджетним і швидким, проте не менш смачним. Вибирати вам.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Кориця – 5-10 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Змішайте в мисці кефір і манку, залиште на півгодини при кімнатній температурі.

2. Потім додайте яйця і цукор, перемішайте.

3. Далі просійте в миску з тестом всипте борошно і соду, перемішайте.

4. Вершкове масло розтопіть на водяній бані, трохи остудіть і додайте в тісто.

5. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину з насінням. Наріжте яблука невеликими кубиками. Додайте в тісто яблука і корицю.

6. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї готове тісто. Прогрійте Духовку до 180 градусів.

7. Готуйте манник з яблуками 50-60 хвилин, залежить від потужності вашої духовки. Перевіряйте готовність пирога дерев’яною шпажкою. Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!