Маринована цвітна капуста по-корейськи
Капуста по такому рецепту готується з додаванням яблучного оцту, приправ, що робить її більш ароматною і смачною, а куркума надає маринованою суцвіттям яскравий і апетитний відтінок.
Час приготування: 20 хв – готування, 24 години — маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 1 кг
 - Морква – 1 шт.
 - Перець болгарський – 1 шт.
 - Вода – 1 л
 - Оцет яблучний 6% – 100 мл
 - Часник – 4 зуб.
 - Олія соняшникова 50 мл
 - Сіль велика – 2,5 ст. ложки
 - Цукор-пісок – 3 ст. л.
 - Лист лавровий – 1 шт.
 - Перець запашний горошком – 5 шт.
 - Куркума – 1 ч. л.
 - Гвоздика – 5 шт.
 
Процес приготування:
1. Капусту промиваємо і сушимо з допомогою паперового рушника, а потім розбираємо на невеликі за розміром суцвіття.
2. З перцю видаляємо насіння і нарізаємо кубиками, моркву подрібнюємо на тертці, щоб вона вийшла як для приготування по-корейськи.Зубчики часнику розрізаємо слайсами.
3. У сотейник з киплячою водою додаємо потрібний обсяг солі і цукру, а також зазначені спеції і приправи. Після того, як сіль і цукор розчиняться, додаємо в маринад масло і оцет.
4. Перекладаємо в киплячу рідину шматочки капусти і варимо під кришкою близько хвилини.
5. Вимикаємо вогонь, додаємо в маринад перець, часник і моркву і залишаємо в ємності, поки повністю не охолонуть. Перекладаємо остиглі овочі в скляну тару разом з маринадом і ставимо в холодне місце на добу. Приємного апетиту!












