Маринована капуста на зиму в банках – 10 смачних рецептів хрусткої капусти

Хрустка маринована капуста з оцтом на зиму

Час заготовок в самому розпалі, тому поспішаємо поділитися смачним рецептом маринованої капусти. Тільки подумайте, як приємно взимку дістати баночку ароматною маринованої капусти і подати її на стіл до вечері.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Морква – 40 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 40 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Оцет 9 % – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, покладіть капусту і моркву в об’ємну миску. Овочі перемішайте і злегка прожмите руками.

Крок 2. Підготуйте банки, помийте їх і стерилізуйте будь-яким зручним способом. На дно банок покласти лавровий лист і перець горошком.

Крок 3. Потім розкладіть в банки капусту та моркву, злегка утрамбуйте.

Крок 4. У каструлю влийте воду, додайте цукор і сіль, доведіть до кипіння. Потім додайте в маринад оцет і відразу розлийте його по банкам.

Крок 5. Банки щільно закрийте кришками, повністю остудіть і зберігайте в холодному місці.

Приємного апетиту!