Хрустка маринована капуста з оцтом на зиму
Час заготовок в самому розпалі, тому поспішаємо поділитися смачним рецептом маринованої капусти. Тільки подумайте, як приємно взимку дістати баночку ароматною маринованої капусти і подати її на стіл до вечері.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Морква – 40 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 40 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Вода – 1,5 л
- Оцет 9 % – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, покладіть капусту і моркву в об’ємну миску. Овочі перемішайте і злегка прожмите руками.
Крок 2. Підготуйте банки, помийте їх і стерилізуйте будь-яким зручним способом. На дно банок покласти лавровий лист і перець горошком.
Крок 3. Потім розкладіть в банки капусту та моркву, злегка утрамбуйте.
Крок 4. У каструлю влийте воду, додайте цукор і сіль, доведіть до кипіння. Потім додайте в маринад оцет і відразу розлийте його по банкам.
Крок 5. Банки щільно закрийте кришками, повністю остудіть і зберігайте в холодному місці.
Приємного апетиту!