Пікантна і ароматна капуста в маринаді з часником на зиму
Для маринування капусти краще всього використовувати ранній сорт цього овоча, тоді закуска виходить більш соковитою і ніжною. Для додання маринованої капусти аромату і пікантного смаку будемо використовувати часник, перець і лавровий лист.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Вода – 600 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Насіння кропу – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 3-4 зуб.
- Перець чорний горошком – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту помийте, виріжте качан і видаліть погані листя.
Крок 2. Часник очистіть від лушпиння і наріжте часточками.
Крок 3. Капусту розрізати на кілька великих частин.
Крок 4. В стерилізовану літрову банку викладіть капусту і часник, утрамбуйте овочі. Влийте окріп і залиште на 10 хвилин.
Крок 5. Після закінчення 10 хвилин злийте воду в каструлю, додайте цукор і сіль, доведіть маринад до кипіння.
Крок 6. В банку до капусти додайте насіння кропу, лавровий лист і перець горошком. Влийте оцет.
Крок 7. Киплячим маринадом залийте банку і відразу загорніть кришкою. Закатку залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, потім зберігайте в холодному місці.
Приємного апетиту!