Маринована капуста на зиму в банках – 10 смачних рецептів хрусткої капусти

Пікантна і ароматна капуста в маринаді з часником на зиму

Для маринування капусти краще всього використовувати ранній сорт цього овоча, тоді закуска виходить більш соковитою і ніжною. Для додання маринованої капусти аромату і пікантного смаку будемо використовувати часник, перець і лавровий лист.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Вода – 600 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту помийте, виріжте качан і видаліть погані листя.

Крок 2. Часник очистіть від лушпиння і наріжте часточками.

Крок 3. Капусту розрізати на кілька великих частин.

Крок 4. В стерилізовану літрову банку викладіть капусту і часник, утрамбуйте овочі. Влийте окріп і залиште на 10 хвилин.

Крок 5. Після закінчення 10 хвилин злийте воду в каструлю, додайте цукор і сіль, доведіть маринад до кипіння.

Крок 6. В банку до капусти додайте насіння кропу, лавровий лист і перець горошком. Влийте оцет.

Крок 7. Киплячим маринадом залийте банку і відразу загорніть кришкою. Закатку залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, потім зберігайте в холодному місці.

Приємного апетиту!