Маринована капуста на зиму в банках – 10 смачних рецептів хрусткої капусти

Як заготовити капусту в банках без оцту з лимонним соком?

Маринована капуста – це смачна, ніжна закуска для картопляних і м’ясних страв. При її приготуванні не використовується оцет, тому вона зберігає всі свої корисні властивості і абсолютна безпечна для шлунка.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 0,6 кг
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 0,5 л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сік лимонний – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Овочі вимити. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими пластинками. Моркву натріть на тертці, капусту наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Банку для капусти помийте і стерилізуйте. Щільно укладіть овочі в банку.

Крок 3. У каструлю влийте воду, закип’ятити її. Потім додайте сіль, цукор, рослинне масло і лимонний сік. Варіть до повного розчинення цукру і солі.

Крок 4. Гарячим маринадом залийте овочі, закрутіть гвинтову кришку і остудіть закатку при кімнатній температурі.

Крок 5. Через 1-2 дні капуста буде готова до вживання, зберігайте мариновану капусту в прохолодному місці.

Приємного апетиту!