Як заготовити капусту в банках без оцту з лимонним соком?
Маринована капуста – це смачна, ніжна закуска для картопляних і м’ясних страв. При її приготуванні не використовується оцет, тому вона зберігає всі свої корисні властивості і абсолютна безпечна для шлунка.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 0,6 кг
- Морквина – 1 шт.
- Вода – 0,5 л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сік лимонний – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Овочі вимити. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими пластинками. Моркву натріть на тертці, капусту наріжте невеликими кубиками.
Крок 2. Банку для капусти помийте і стерилізуйте. Щільно укладіть овочі в банку.
Крок 3. У каструлю влийте воду, закип’ятити її. Потім додайте сіль, цукор, рослинне масло і лимонний сік. Варіть до повного розчинення цукру і солі.
Крок 4. Гарячим маринадом залийте овочі, закрутіть гвинтову кришку і остудіть закатку при кімнатній температурі.
Крок 5. Через 1-2 дні капуста буде готова до вживання, зберігайте мариновану капусту в прохолодному місці.
Приємного апетиту!