Маринована капуста великими шматками – 6 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Гостра капуста маринована шматками швидкого приготування

Любителі пікантних закусок оцінять простий і швидкий рецепт приготування гострої маринованої капусти. Заготівля овоча шматками дозволить отримати неймовірно соковитий, хрусткий продукт. Спробуйте!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Відміряємо половину качана капусти, після чого старанно промиваємо під проточною водою.

2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і розділяємо їх на кілька частин.

3. Промиту капусту нарізаємо великими шматочками.

4. Щільно укладаємо підготовлені овочі в скляну банку або іншу відповідну тару.

5. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Тримаємо її на плиті, поки сухі інгредієнти не розчиняться.

6. Додаємо в овочі, лавровий лист, горошини перцю і насіння кропу. Заливаємо вміст гарячим маринадом.

7. Додаємо трохи оцту.

8. Закриваємо заготівлю і даємо їй охолонути при кімнатній температурі.

9. Пікантна маринована капуста готова. Оцінюйте результат!