Гостра капуста маринована шматками швидкого приготування
Любителі пікантних закусок оцінять простий і швидкий рецепт приготування гострої маринованої капусти. Заготівля овоча шматками дозволить отримати неймовірно соковитий, хрусткий продукт. Спробуйте!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Насіння кропу – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 30 мл
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Відміряємо половину качана капусти, після чого старанно промиваємо під проточною водою.
2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і розділяємо їх на кілька частин.
3. Промиту капусту нарізаємо великими шматочками.
4. Щільно укладаємо підготовлені овочі в скляну банку або іншу відповідну тару.
5. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Тримаємо її на плиті, поки сухі інгредієнти не розчиняться.
6. Додаємо в овочі, лавровий лист, горошини перцю і насіння кропу. Заливаємо вміст гарячим маринадом.
7. Додаємо трохи оцту.
8. Закриваємо заготівлю і даємо їй охолонути при кімнатній температурі.
9. Пікантна маринована капуста готова. Оцінюйте результат!