Хрусткі мариновані кабачки з медом швидкого приготування
Закуска з кабачків приготована за цим рецептом, вже дуже нагадує мариновані гриби і миттєво розлітається зі столу. Відмінно доповнює будь-які м’ясні страви, а також прекрасно поєднується з молодим відварною картоплею.
Час готування – 3 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Кабачки – 1 кг
- Мед (рідкий) – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет винний – 3 ст. л.
- Базилік фіолетовий – 1 пучок.
- Петрушка – ½ пучка.
Процес приготування:
1. Основний інгредієнт – кабачки ретельно вимиваємо й обсушуємо. Обрізаємо хвостики з двох сторін.
2. Кожен овоч нарізаємо максимально тонкими слайсами за допомогою овочечистки, присипаємо сіллю і залишаємо на 20-30 хвилин для того, щоб смужки пустили сік.
3. В піалі готуємо заливку – з’єднуємо рідкий мед, пару ложок винного оцту і перемішуємо.
4. Петрушку і базилік подрібнюємо, часник пропускаємо через часникодавку і відправляємо до медового маринаду.
5. Кабачки злегка віджимаємо і заливаємо ароматною заливкою – гарненько розмішуємо і ставимо мінімум на 3 години в холодильник просочуватися.
Приємного апетиту!