Мариновані мідії – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані мідії з лимоном

Мариновані мідії з лимоном – це класичне поєднання інгредієнтів, яке призведе в цілковитий захват всіх любителів морепродуктів і оригінальної кухні. Готується закуска досить швидко і просто, найскладніше – дочекатися дегустації!

Час готування – 4 ч. 7 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Мідії варено-морожені – 500 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль кам’яна – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Лимон – 3 скибочки.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 7 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожені морепродукти заливаємо окропом на 5 хвилин, після відкидаємо на друшляк. Коли вся рідина скла, викладаємо в скляну ємність з кришкою.

Крок 2. Для маринаду кип’ятимо воду з лавром, горошинами перцю, сіллю і цукром – через хвилину прибираємо з конфорки і підливаємо оцет з рослинним маслом.

Крок 3. Гарячим розчином заливаємо мідії.

Крок 4. Зверху кладемо кілька скибочок цитрусового фрукта.

Крок 5. Закриваємо заготівлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Крок 6. Після закінчення 3-4 годин пікантна закуска повністю готова до вживання. Приємного апетиту!