Мариновані мідії з лимоном
Мариновані мідії з лимоном – це класичне поєднання інгредієнтів, яке призведе в цілковитий захват всіх любителів морепродуктів і оригінальної кухні. Готується закуска досить швидко і просто, найскладніше – дочекатися дегустації!
Час готування – 4 ч. 7 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Мідії варено-морожені – 500 гр.
- Вода – 200 мл
- Сіль кам’яна – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Лимон – 3 скибочки.
- Лист лавра – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 7 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожені морепродукти заливаємо окропом на 5 хвилин, після відкидаємо на друшляк. Коли вся рідина скла, викладаємо в скляну ємність з кришкою.
Крок 2. Для маринаду кип’ятимо воду з лавром, горошинами перцю, сіллю і цукром – через хвилину прибираємо з конфорки і підливаємо оцет з рослинним маслом.
Крок 3. Гарячим розчином заливаємо мідії.
Крок 4. Зверху кладемо кілька скибочок цитрусового фрукта.
Крок 5. Закриваємо заготівлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Крок 6. Після закінчення 3-4 годин пікантна закуска повністю готова до вживання. Приємного апетиту!