Мариновані огірки з оцтом на зиму – 9 рецептів з покроковими фото

Як заготовити хрусткі огірки з оцтом і горілкою в банках?

Додавання горілки при закатці огірків має свої плюси: огірки не покриваються цвіллю, не бродять, відмінно зберігаються під капроновими кришками і виходять дуже хрусткими і смачними.

Час готування – 7 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Корнішони – 4 кг
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет – 200 мл
  • Горілка – 100 мл
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Хрін – ¼ кореня.
  • Насіння кропу – 1 ст. л.
  • Вода – 3 л
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

1. Промиваємо маленькі огірочки в струмені води та викладаємо їх в ємність великого обсягу – таз або каструлю. Вливаємо холодну воду і залишаємо на 6 годин.

2. Очищаємо банки і кришки содою. Ретельно промиваємо їх. Ставимо на плиту каструлю з водою. Коли вода закипить, ошпарюємо нею банки і кришки. Ставимо банки шийкою вниз на рушник. Розкладаємо поруч з ємностями кришки.

3. Очищаємо часник і хрін. Нарізаємо їх на кубики середньої величини і укладаємо в банки. Потім відправляємо в банку корнішони.

4. Наливаємо воду в каструлю і ставимо ємність на конфорку. Додаємо у воду лавровий лист, перець, кріп, сіль і цукор. Включаємо плиту і чекаємо, коли рідина з інгредієнтами закипить. Вливаємо розсіл в банки до самих бортів.

5. Залишаємо ємності в спокої на 5-7 хвилин під закритими кришками. Потім зливаємо розсіл назад в каструлю. Доводимо до кипіння при включеній плиті. Коли рідина почне булькати, заливаємо в кожну банку по 50 мл горілки. Заливаємо розсіл в банки, закатуємо ємності кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки банки з огірками охолонуть, потім переносимо їх на зберігання в комору.

Приємного апетиту!