Як заготовити хрусткі огірки з оцтом і горілкою в банках?
Додавання горілки при закатці огірків має свої плюси: огірки не покриваються цвіллю, не бродять, відмінно зберігаються під капроновими кришками і виходять дуже хрусткими і смачними.
Час готування – 7 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Корнішони – 4 кг
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет – 200 мл
- Горілка – 100 мл
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Хрін – ¼ кореня.
- Насіння кропу – 1 ст. л.
- Вода – 3 л
- Часник – 1 головка.
Процес приготування:
1. Промиваємо маленькі огірочки в струмені води та викладаємо їх в ємність великого обсягу – таз або каструлю. Вливаємо холодну воду і залишаємо на 6 годин.
2. Очищаємо банки і кришки содою. Ретельно промиваємо їх. Ставимо на плиту каструлю з водою. Коли вода закипить, ошпарюємо нею банки і кришки. Ставимо банки шийкою вниз на рушник. Розкладаємо поруч з ємностями кришки.
3. Очищаємо часник і хрін. Нарізаємо їх на кубики середньої величини і укладаємо в банки. Потім відправляємо в банку корнішони.
4. Наливаємо воду в каструлю і ставимо ємність на конфорку. Додаємо у воду лавровий лист, перець, кріп, сіль і цукор. Включаємо плиту і чекаємо, коли рідина з інгредієнтами закипить. Вливаємо розсіл в банки до самих бортів.
5. Залишаємо ємності в спокої на 5-7 хвилин під закритими кришками. Потім зливаємо розсіл назад в каструлю. Доводимо до кипіння при включеній плиті. Коли рідина почне булькати, заливаємо в кожну банку по 50 мл горілки. Заливаємо розсіл в банки, закатуємо ємності кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки банки з огірками охолонуть, потім переносимо їх на зберігання в комору.
Приємного апетиту!