Мастава – 5 рецептів узбецького супу з покроковими фото

Мастава з куркою

Мастава з куркою готується в кілька разів швидше, ніж подібні супи, приготовані на основі баранини або яловичини, також перша страва виходить набагато менш калорійним і жирним. Тому цей рецепт сподобається тим, хто любить традиційні і неважкі супчики!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Вода – 2,5 л
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Рис – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу, очищаємо овочі і нарізаємо їх разом з курячим філе невеликими кубиками. Паралельно кип’ятимо воду.

Крок 2. У сковороду наливаємо олію і прогріваємо, починаємо обсмажувати курку разом з овочами.

Крок 3. Смажимо інгредієнти на сильному полум’я 2-3 хвилини, приправляємо зеленню і сіллю.

Крок 4. Через кілька хвилин, присмачую вміст вогнетривкої посуду пастою з перетертих томатів.

Крок 5. Викладаємо складу в каструльку, слідом всипаємо рис.

Крок 6. Компоненти ретельно перемішуємо і через 3-4 хвилини заливаємо окропом, варимо протягом 20 хвилин.

Крок 7. Розливаємо наваристий супчик по піалах і дегустуємо. Приємного апетиту!