Як приготувати меренговый рулет з малиною і фісташками?
Любителі фісташок відразу впізнають ні з чим незрівняний, унікальний і обволікаючий смак цього горіха. А в доповненні з ним абсолютно новими барвами заграє злегка кислувата малина і повітряний вершковий крем. Не дивлячись на різницю текстур, рулет відмінно зберігає свою геометрію і святковий вигляд.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:20 хв.
Порцій – 6-8.
Склад:
- Малина – 100 гр.
- Білок яєчний – 4 шт.
- Вершки ( 33% ) – 180 -200 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Фісташки – 100 гр.
- Оцет – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
Процес приготування:
1. Окремо збиваємо яєчні білки до стану пишної і стійкої маси. Після цього не поспішаючи починаємо вводити оцет і такі сипкі інгредієнти як крохмаль і цукровий пісок. Продовжуємо збивати міксером на слабких обертах до отримання пишною і глянсовою маси.
2. За допомогою блендера подрібнюємо цілісні фісташки і легкими рухами вмішуємо в основну масу.
3. Застеляємо деко для випічки пергаментним папером і викладаємо підготовлену масу, рівномірно розподіляючи по поверхні. Потім білкову масу відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Через 15 хвилин перевіряємо готовність коржа і витягуємо його з духовки. Залишаємо остуджуватися і чекати подальшого використання.
5. За цей час приготуємо солодкий крем з жирних вершків. Для цього з’єднуємо цукрову пудру з вершками і збиваємо на середніх обертах до загустіння. Готовим кремом корж змащуємо і викладаємо ягоди малини. Потім рулет звертаємо в трубочку і прибираємо в холодильник приблизно на 2-3 години.
6. По закінченню цього часу всі компоненти встигли схопитися і стати єдиним цілим. Перед подачею нарізаємо меренговый рулет гострим ножем і подаємо до столу.
Бажаємо приємного апетиту!