Простий і смачний рецепт меренгового рулету з малиною і вершками
Не самий простий в приготуванні, але дуже ефектний десерт, який потрібно вміти приготувати. Особливо якщо ви не байдужі до свіжих ягід малини і повітряному вершкового крему, які відмінно взаємодіють з не менш повітряної і пористої меренгою.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:25-30 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце куряче – 5 шт.
- Цукор-пісок – 250-300 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
- Цукор ванільний – 8-10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Малина – 100 гр.
Для крему:
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Сир вершковий – 180 гр.
- Масло рослинне – 10 мл
- Вершки (33 %) – 300 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування меренги нам знадобляться яєчні білки, відокремлені від жовтків.
2. У миску з білками додаємо сіль і починаємо збивати міксером на середніх оборотах, порційно додаючи цукровий пісок і ванільний цукор.
3. Додаємо крохмаль для більшої еластичності і продовжуємо збивати масу до утворення щільних стійких піків.
4. Деко для випікання покриваємо пергаментним папером і заповнюємо пишною білковою масою. Після чого випікаємо протягом 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
5. Для крему збиваємо охолоджені вершки, поступово додаючи просіяне цукрову пудру. Потім викладаємо трохи вершкового сиру і збиваємо до повної однорідності. Готовий крем відправляємо в холодильник до наступного застосування.
6. Через 20-25 хвилин перевіряємо готовність меренги. Вона повинна підрум’янитися і бути в міру пористої.
7. Остиглу меренгу рясно покриваємо кремом і зверху посипаємо підготовленими ягодами.
8. У завершенні приступаємо до формування рулету. Для цього звертаємо хрустку меренгу, рухаючись від більш сухого краю до еластичному. Перед подачею меренговый рулет тримаємо в холодильнику 2-3 години.
9. Через це час меренговый рулет став в рази смачніше і готовий дивувати ваших гостей.
Бажаємо приємного апетиту!