Як приготувати мідії в панцирі у вершково-часниковому соусі
Здивуйте своїх домашніх або гостей оригінальною і простий у виконанні закускою. Приготуйте ароматні мідії в панцирі під вершково-часниковим соусом. Також страву порадує вас своєю особливою подачею.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Мідії в панцирі – 500 гр.
- Вершки – 120 мл
- Часник – 5 зубчиків.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Часник очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо його гострим ножем.
2. Нагріваємо сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло. Потім на ньому подрібнений часник обсмажуємо до появи яскравого аромату.
3. Далі до часнику вливаємо вершки. Сюди додаємо чебрець. Розмішуємо соус і готуємо його до закипання.
4. Мідії в панцирі ретельно промиваємо під водою. Можна використовувати губку, тільки треба це робити обережно.
5. Підготовлений морепродукт занурюємо в соус і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин до розкриття панцира. Після можна відразу подавати до столу, попередньо посипавши свіжою січеною петрушкою.