Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Як приготувати мідії в панцирі у вершково-часниковому соусі

Здивуйте своїх домашніх або гостей оригінальною і простий у виконанні закускою. Приготуйте ароматні мідії в панцирі під вершково-часниковим соусом. Також страву порадує вас своєю особливою подачею.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мідії в панцирі – 500 гр.
  • Вершки – 120 мл
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Часник очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо його гострим ножем.

2. Нагріваємо сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло. Потім на ньому подрібнений часник обсмажуємо до появи яскравого аромату.

3. Далі до часнику вливаємо вершки. Сюди додаємо чебрець. Розмішуємо соус і готуємо його до закипання.

4. Мідії в панцирі ретельно промиваємо під водою. Можна використовувати губку, тільки треба це робити обережно.

5. Підготовлений морепродукт занурюємо в соус і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин до розкриття панцира. Після можна відразу подавати до столу, попередньо посипавши свіжою січеною петрушкою.