Простий і смачний рецепт дріжджових млинців з манкою
Товсті, апетитні з великими дірочками млинці на дріжджовому тесті з манкою підійдуть для ситної вечері в поєднання з м’ясною або грибний засмажкою. Якщо ви любите експерименти в кулінарії, то радимо спробувати цей нескладний рецепт млинців.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Молоко – 500 мл
- Крупа манна – 1,5 склянки
- Вода – 150 мл
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте в дріжджову масу цукор, перемішайте і залиште на 15 хвилин в теплому місці. Потім розбийте в опару два яйця і добре перемішайте.
2. В окремій мисці змішайте просіяне борошно і манку. Сухі інгредієнти поступово всипте в опару і перемішуйте до однорідності.
3. В отримане тісто додайте рослинне масло і теплу воду, змішайте.
4. Миску з тестом оберніть харчовою плівкою і залиште на 1,5-2 години в теплому місці. Потім ще раз перемішайте тісто і приступайте до випікання млинців.
5. Добре розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом. Влийте трохи тіста і розподіліть його по дну. Смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини.
6. Подавайте млинці з добавками на ваш смак.
Приємного апетиту!