Млинці на дріжджах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт дріжджових млинців з манкою

Товсті, апетитні з великими дірочками млинці на дріжджовому тесті з манкою підійдуть для ситної вечері в поєднання з м’ясною або грибний засмажкою. Якщо ви любите експерименти в кулінарії, то радимо спробувати цей нескладний рецепт млинців.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Молоко – 500 мл
  • Крупа манна – 1,5 склянки
  • Вода – 150 мл
  • Дріжджі пресовані – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте в дріжджову масу цукор, перемішайте і залиште на 15 хвилин в теплому місці. Потім розбийте в опару два яйця і добре перемішайте.

2. В окремій мисці змішайте просіяне борошно і манку. Сухі інгредієнти поступово всипте в опару і перемішуйте до однорідності.

3. В отримане тісто додайте рослинне масло і теплу воду, змішайте.

4. Миску з тестом оберніть харчовою плівкою і залиште на 1,5-2 години в теплому місці. Потім ще раз перемішайте тісто і приступайте до випікання млинців.

5. Добре розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом. Влийте трохи тіста і розподіліть його по дну. Смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини.

6. Подавайте млинці з добавками на ваш смак.

Приємного апетиту!