Пісні дріжджові млинці без яєць
Структура дріжджових млинців м’яка і ніжна, самі рум’яні млинці з гарною ажурною сіточкою. Є таке частування одне задоволення, подавати їх можна зі сметаною, медом або будь-яким варенням на ваш смак.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 340 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску налийте теплу кип’ячену воду. Розчиніть в ній сухі дріжджі.
2. Також всипте в миску цукор, перемішайте і залиште опару на 15 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.
3. Через 15 хвилин в опару додайте просіяне борошно і перемішайте.
4. Потім влийте теплу кип’ячену воду, перемішайте, щоб не було грудок. Залиште тісто на півгодини, прикривши рушником.
5. Після цього додайте сіль і рослинне масло, ще раз перемішайте тісто.
6. Можна смажити млинці. Вливайте тісто невеликими частинами на добре розігріту сковороду і смажте млинці з обох сторін до красивого рум’яного кольору по 1-2 хвилини. Перед кожен млинцем дно сковороди змащуйте рослинним маслом.
7. Млинці подавайте на стіл в теплому вигляді з соусами на свій смак.
Приємного апетиту!