Млинці на дріжджах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні дріжджові млинці без яєць

Структура дріжджових млинців м’яка і ніжна, самі рум’яні млинці з гарною ажурною сіточкою. Є таке частування одне задоволення, подавати їх можна зі сметаною, медом або будь-яким варенням на ваш смак.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Вода – 500 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 340 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску налийте теплу кип’ячену воду. Розчиніть в ній сухі дріжджі.

2. Також всипте в миску цукор, перемішайте і залиште опару на 15 хвилин в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.

3. Через 15 хвилин в опару додайте просіяне борошно і перемішайте.

4. Потім влийте теплу кип’ячену воду, перемішайте, щоб не було грудок. Залиште тісто на півгодини, прикривши рушником.

5. Після цього додайте сіль і рослинне масло, ще раз перемішайте тісто.

6. Можна смажити млинці. Вливайте тісто невеликими частинами на добре розігріту сковороду і смажте млинці з обох сторін до красивого рум’яного кольору по 1-2 хвилини. Перед кожен млинцем дно сковороди змащуйте рослинним маслом.

7. Млинці подавайте на стіл в теплому вигляді з соусами на свій смак.

Приємного апетиту!