Млинці на молоці і кефірі – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Заварні млинці на молоці і кефірі з окропом

Заварні млинці на молоці і кефірі з окропом – відмінне ласощі для дорослих і дітей. Яке задоволення почати день з такою ніжною випічки або подати випічку на полуденок з ягідним варенням або згущеним молоком. Правда, технологія приготування трохи відрізняється від класичних млинців.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки
  • Яйце куряче велике – 3 шт.
  • Молоко будь-якої жирності – 1 склянка
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль поварена дрібна – 1 щіпки.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода (окріп) – 1,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір і молоко змішайте, зовсім трохи підігрійте масу. Додайте щіпку солі і харчову соду, перемішайте. Харчова сода зробить випічку пористої.

Крок 2. Розбийте курячі яйця в іншу миску, висипте до них цукор. Збийте інгредієнти віночком і вилийте отриману масу до молочних продуктів.

Крок 3. Пшеничне борошно просійте через сито пару раз, це дозволить позбутися від сміття і наситить борошно киснем. Потім всипте її в рідку суміш. Перемішуйте тісто віночком.

Крок 4. Коли тісто буде готове і стане повністю однорідним, залиште на 15 хвилин.

Крок 5. Після цього влийте в тісто крутий окріп, швидкими круговими рухами перемішайте тісто. Також додайте рафінована рослинна олія. Можна приступати до випічки.

Крок 6. Поставте на сильний вогонь сковороду-блинницу, добре прогрійте її. Перед першим млинцем змастіть дно рослинним маслом. Влийте на центр тісто, прокрутіть сковорідку, щоб воно розійшлося по всій площі. Смажте млинець, поки на поверхні не з’являться бульбашки.

Крок 7. Потім переверніть млинець і дайте йому добре підрум’янитися з іншого боку.

Крок 8. Готові млинчики складайте стопкою. При бажанні можна промащувати їх вершковим маслом, від цього вони будуть ще більш ніжними і ароматними. Приємного апетиту!