Млинці на молоці і кефірі – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Пишні млинці на молоці і кефірі

Пишні млинці на молоці і кефірі – один з найсмачніших видів випічки для всієї родини. Млинці виходять апетитними, рум’яними, пухленькими і повітряними. Хоч начинку в них загортати незручно, але зате смачно їсти з варенням або сметаною.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко будь-якої жирності – 1 склянка
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Мука пшенична вищий сорт – 2 склянки
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти для замішування тіста.

Крок 2. У миску влити склянку гарячого кефіру.

Крок 3. Далі всипте цукор, сіль і харчову соду.

Крок 4. Потім влийте гаряче молоко і добре перемішайте інгредієнти між собою.

Крок 5. Також додайте склянку холодної води, ще раз перемішайте масу.

Крок 6. В окрему миску розбийте курячі яйця і збийте їх віночком. Отриману масу вилийте в миску.

Крок 7. Ретельно збийте масу віночком.

Крок 8. Пшеничне борошно просійте через сито і частинами всипайте в миску з рідкими інгредієнтами. Після кожної порції борошна перемішуйте тісто, щоб не залишилося грудок.

Крок 9. В останню чергу влийте оливкову олію, ще раз перемішайте тісто віночком. Перед тим, як смажити млинці, витримайте тісто протягом 20-30 хвилин.

Крок 10. Прогрійте сковорідку влити невелику порцію тіста, проворачивайте сковороду, щоб вийшов круглий млинець з рівними краями.

Крок 11. Смажте всі млинці з обох сторін по парі хвилин до рум’яного кольору.

Крок 12. Випікайте млинці, поки не закінчиться тісто, складайте їх стопкою на плоскій тарілці.

Крок 13. Подавайте млинці в теплому вигляді до чаю або какао. Приємного апетиту!