Пишні млинці на молоці і кефірі
Пишні млинці на молоці і кефірі – один з найсмачніших видів випічки для всієї родини. Млинці виходять апетитними, рум’яними, пухленькими і повітряними. Хоч начинку в них загортати незручно, але зате смачно їсти з варенням або сметаною.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Молоко будь-якої жирності – 1 склянка
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Мука пшенична вищий сорт – 2 склянки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти для замішування тіста.
Крок 2. У миску влити склянку гарячого кефіру.
Крок 3. Далі всипте цукор, сіль і харчову соду.
Крок 4. Потім влийте гаряче молоко і добре перемішайте інгредієнти між собою.
Крок 5. Також додайте склянку холодної води, ще раз перемішайте масу.
Крок 6. В окрему миску розбийте курячі яйця і збийте їх віночком. Отриману масу вилийте в миску.
Крок 7. Ретельно збийте масу віночком.
Крок 8. Пшеничне борошно просійте через сито і частинами всипайте в миску з рідкими інгредієнтами. Після кожної порції борошна перемішуйте тісто, щоб не залишилося грудок.
Крок 9. В останню чергу влийте оливкову олію, ще раз перемішайте тісто віночком. Перед тим, як смажити млинці, витримайте тісто протягом 20-30 хвилин.
Крок 10. Прогрійте сковорідку влити невелику порцію тіста, проворачивайте сковороду, щоб вийшов круглий млинець з рівними краями.
Крок 11. Смажте всі млинці з обох сторін по парі хвилин до рум’яного кольору.
Крок 12. Випікайте млинці, поки не закінчиться тісто, складайте їх стопкою на плоскій тарілці.
Крок 13. Подавайте млинці в теплому вигляді до чаю або какао. Приємного апетиту!