Ажурні млинці на кефірі і молоці без яєць
Ажурні млинці на кефірі і молоці без яєць, незважаючи на такий склад, не прилипають до дна скорода і не рвуться. Хочемо поділитися з вами вдалим рецептом ніжною домашньої випічки. Тепер навіть відсутність яєць не залишить вас без рум’яних млинців.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Молоко – 250 мл
- Мука пшенична вищий сорт – 300 гр.
- Кефір 3,2 % – 250 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Влийте в миску кефір і молоко, перемішайте інгредієнти. Потім суміш трохи підігрійте в мікрохвильовці. Частина теплої маси відлийте в кухоль або іншу ємність.
Крок 2. До більшої частини кисломолочної суміші додайте сіль і просіяне пшеничне борошно.
Крок 3. В кружку додати харчову соду, перемішайте. Коли маса спіниться, перелийте її до тесту. Ще раз добре перемішайте його віночком і можна переходити до випічки.
Крок 4. Добре розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом. Вливайте тісто невеликими порціями і смажте ажурні млинці з обох сторін на помірному вогні до золотистого кольору.
Крок 5. Подавайте млинці в теплому вигляді зі сметаною, варенням або іншими добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!