Млинці на молоці і кефірі – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Дріжджові млинці на молоці і кефірі

Дріжджові млинці на молоці і кефірі – просто чудова пишна випічка з дрібними дірочками. Рецепт досить популярний і простий. Такі дріжджові млинці можна подавати з кавою на сніданок або влаштовувати сім’ї смачний перекус в будь-який час дня.

Час готування – 3 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1 склянка
  • Кефір 2,5 % – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Яйце куряче велике – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне без запаху для тіста – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску просіяти борошно пшеничне, всипте сіль, цукор і сухі дріжджі. Перемішайте інгредієнти.

Крок 2. Далі розбийте в миску з борошном і дріжджами велике куряче яйце.

Крок 3. Влийте до вже наявних інгредієнтів у мисці кефір кімнатної температури і перемішайте інгредієнти віночком.

Крок 4. Далі додайте олію і ще раз добре перемішайте тісто. Воно має вийти густим і однорідним, без грудок.

Крок 5. В кінці влийте молоко, перемішайте тісто, приведіть його до однорідного стану і залиште на столі на 2-2,5 години, щоб дріжджі активізувалися.

Крок 6. Ваше тісто збільшиться в об’ємі і на поверхні з’явиться пінна шапочка. Після цього можна приступати до випічки.

Крок 7. Прогрійте сковороду на сильному вогні, змастіть її дно рослинним маслом, це необхідно зробити тільки перед першим млинцем. Зменшіть вогонь і влийте невелику порцію тіста.

Крок 8. Смажте млинці до рум’яного кольору з одного боку, потім переверніть лопаткою і готуйте з іншого боку ще пару хвилин.

Крок 9. Готові рум’яні млинці складайте один на одного стопкою. Подавайте випічку до столу з рідким медом або сметаною. Приємного апетиту!